Норвежецът Хенрик Кристоферсен триумфира в гигантския слалом в Банско, част

...
Норвежецът Хенрик Кристоферсен триумфира в гигантския слалом в Банско, част
Коментари Харесай

Изключителна драма в гигантския слалом - Крисотеферсен спечели, но малкият кристален глобус е за Хиршер

 Отмениха днешния старт от Световната купа по ски в Банско  Алекси Пинтюро завоюва комбинацията, травма беляза надпреварата в Банско (видео)
Норвежецът Хенрик Кристоферсен победи в гигантския слалом в Банско, част от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, само че не съумя да попречи на Марсел Хиршер да завоюва дребния бистър глобус в дисциплината.

Световният първенец финишира с общо време 2:26.87 минути. Хиршер, който имаше задатък от 0.22 секунди след първия манш пред норвежеца, само че във втория реализира едвам 12-то време, изостана от спечелилия с едвам 0.04 секунди.

Трети на почетната стълбичка се подреди французинът Томас Фанара с време 2.27.26, а четвърти остана спечелилият от комбинацията в петък Алекси Пинтюро.

Българите Алберт Попов и Йоан Тодоров не съумяха да се класират за втория манш, оставайки надлежно на 32-ра и 51-ва позиция. Попов се оправи с първия манш за 1.18:68 като единствено 0.26 секунди го разделиха от 30-та позиция, която дава право на присъединяване във втория манш.

За Кристоферсен това бе 17 победа в стартовете за Световната купа и негов първи след триумфа в Кицбюел преди 13 месеца.  Той има една победа в гигантския слалом от 2015 година, а преди седмица изпревари точно Хиршер в битката за Световната купа в шведския курорт Оре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР