Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд спечели предсрочно Световната купа по ски

...
Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд спечели предсрочно Световната купа по ски
Коментари Харесай

Халвор Гранеруд спечели предсрочно Световната купа по ски скок

Норвежецът Халвор Егнер Гранеруд завоюва предварително Световната купа по ски скок при мъжете. Това стана факт, откакто Международната ски федерация (ФИС) не съумя да откри заместител на анулираните надпревари в Норвегия.
24-годишният Гранеруд, който в сряда бе диагностициран с ковид и ще пропусне остатъка от международното състезание в Оберстдорф, води в генералното класиране за Световната купа с 526 точки пред втория Маркус Айзенбихлер. Отпадането на стартовете в Норвегия значи, че до края на сезона предстоят още единствено три старта, в които Айзебихлер може да вземе най-много 300 точки, с които обаче няма по какъв начин да догони 11-кратния победител в стартовете през този сезон.

Заради пандемията от ковид Норвегия вкара ограничавания при влизането на нейна територия, което прави невероятно провеждането на обичайна верига от надпревари по ски полети " Роу Еър ". От ФИС показаха, че могат да прибавят единствено едно съревнование по полети във финалния кръг от сезона в Планица, Словения на 25 март. Стартове през уикендите на 13 и 14 март и 20 и 21 март обаче няма да има.

" За страдание, макар интензивните ни опити в последните дни, не успяхме да намерим заместител на надпреварите от " Роу Еър ", сподели автобус шефът на ФИС Сандро Пертиле пред уеб страницата на международната федерация.
В петте спортни дни в Планица от 24 до 28 март ще се проведат четири надпревари по ски полети, като едно от тях - отборното на 27 март, не влиза в самостоятелното точкуване за Световната купа.

За Гранеруд, който преди този сезон нямаше нито едно класиране на подиум в кариерата си, това е първа Световна купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР