Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната

...
Норвежецът Александър Омод Килде спечели спускането за мъже от Световната
Коментари Харесай

Килде продължи доминацията в спускането

Норвежецът Александър Омод Килде завоюва спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Бивър Крийк (САЩ).

30-годишният Килде, който през предишния сезон взе дребния бистър глобус в дисциплината и приключи втори в генералното класиране, финишира за 1:42.09 минута и победи във втори следващ старт в втурване от началото на сезона.

Норвежецът завоюва за трети път в кариерата си на пистата в Бийвър Крийк, макар че страдаше от простуда по-рано през седмицата.

" Бях задоволително здрав през днешния ден. Справих се добре ", сподели Килде.

Килде записа 15-а победа в кариерата си, откакто завоюва и първото втурване за сезона в Лейк Луис (Канада).

Носителят на Големия бистър глобус Марко Одермат (Щвейцария) остана втори с пасив от шест стотни.

" Винаги съм доста удовлетворен от подиума. Но след шест втори места бих бил подготвен за първа победа в втурване ", сподели Одермат.

Канадецът Джеймс Крауфорд изпревари трикратния олимпийски първенец Матиас Майер от Австрия с една стотна, заемайки третото място на подиума, на 79 стотни зад спечелилия.

Това беше единственото втурване в Бийвър Крийк тази година, защото първото, планувано за петък, не се организира поради изобилен снеговалеж и мощен вятър. Условията в събота също не бяха съвършени поради поривите напразно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР