Норвежецът Александър Аамод Килде спечели спускането от Световната купа по

...
Норвежецът Александър Аамод Килде спечели спускането от Световната купа по
Коментари Харесай

Александър Аамод Килде спечели спускането във Вал Гардена

Норвежецът Александър Аамод Килде завоюва спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена. Състезанието беше прекратено за към 30 минути след тежко падене на швейцареца Марк Гизин, който беше откаран с хеликоптер в болница. 26-годишният Килде финишира за 1:56.13 минути.

Така той записа втора победа в тази дисциплинираност и трета в кариерата си за Световната купа. По-рано този месец Килде беше трети в супергигантския слалом в Бийвър Крийг (САЩ). Втори на 86 стотни от секундата остана Макс Франц (Австрия), а трети на 92 стотни приключи международният първенец в дисциплината Беат Фойц (Швейцария).

Спускането във Вал Гардена беше прекратено за към половин час след ужасяващо падене на швейцареца Марк Гизин, който беше с 18-и стартов номер. 30-годишният швейцарец загуби надзор върху ските при един скок, летейки във въздуха и се приземи тежко странично и по тил на пистата. Той изглеждаше в безсъзнание преди лекарите и други чиновници по трасето да дойдат на мястото на случая. След това на пистата кацна хеликоптер, който откара Гизин в близката болница.

Олимпийският първенец в спускането от Пьончан 2018 и победител от вчерашния супергигантски слалом във Вал Гардена Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) остана седми с 1:57.21 минути. Той имаше малшанса да бъде със идващ стартов номер след Марк Гизин, а спирането евентуално се отрази на концентрацията му. След второто си място през днешния ден Макс Франц оглави генералното класирането за Световната купа с 340 точки. Втори с 333 точки в Свиндал, а след него е Мауро Кавизел (Швейцария) с 283 точки. В подреждането за дребната международна купа в спускането водят Макс Франц и Беат Фойц с по 200 точки, а Аксел Лунд Свиндал е на трета позиция със 128 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР