Норвегия ще започне тази седмица третия етап от плана си

...
Норвегия ще започне тази седмица третия етап от плана си
Коментари Харесай

Норвегия отменя част ограниченията заради коронавируса

Норвегия ще стартира тази седмица третия стадий от проекта си за анулация на рестриктивните мерки, въведени поради ковид, защото броят на новите инфектирани продължава на понижава, съобщи министър-председателката Ерна Сулберг, представена от Ройтерс.
От 20 юни норвежците ще могат да одобряват в своите домове най-много 20 посетители - двойно повече от в този момент, а питейните заведения и заведенията за хранене към този момент няма да би трябвало да затварят в среднощ, сподели Сулберг. "Норвегия напредва по проект и сме подготвени за третата стъпка ", съобщи тя на конференция.
Новото разхлабване на рестриктивните мерки е част от прелюдия през април четиристепенен проект на държавното управление за последователно унищожаване на националните карантинни ограничения. Четвъртият стадий, при който е допустимо да бъдат оставени в действие някои локални ограничавания, може да стартира идващия месец, като това ще зависи основно от равнището на заразяванията и имунизациите, сподели държавното управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР