Норвегия отлага за втори път планираната последна стъпка за отваряне

...
Норвегия отлага за втори път планираната последна стъпка за отваряне
Коментари Харесай

Норвегия удължава локдауна

Норвегия отсрочва за повторно плануваната последна стъпка за отваряне на стопанската система си след локдауна заради продължаващото разпространяване на разновидността Делта на ковид, заяви държавното управление, представено от Българска телеграфна агенция.
"Нова оценка на обстановката ще бъде направена в средата на август ", сподели на конференция министърът на опазването на здравето Бент Хьойе.
Ще продължат да работят ограничения като обслужване в заведения за хранене и питейни заведения единствено на маса, както и ограничаването за събиране на не повече 20 души в частни жилища. През април държавното управление задейства проект в четири стъпки за последователно анулиране на множеството рестрикции.
Първите три стадия от проекта завършиха доникъде на юни. На 5 юли министър-председателката Ерна Сулберг предизвести, че четвъртата фаза ще настъпи най-рано в края на юли или началото на август заради опасенията от разновидността Делта.
По данни на норвежкия Институт за публично опазване на здравето досега към 80% от пълнолетните поданици на Норвегия са ваксинирани с първа доза ваксина против коронавирус, а 41% са изцяло имунизирани.
Благодарение на ранното въвеждане на локдаун през март 2020 година и последвалите прецизни ограничавания страната с население от 5.4 милиона души е с едно от най-ниските нива на смъртност от ковид в Европа - умрелите от COVID-19 в Норвегия са към 800, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР