Норвегия изпраща военни в помощ за охраната на големи наземни

...
Норвегия изпраща военни в помощ за охраната на големи наземни
Коментари Харесай

Норвегия включва армията в охраната на петролни и газови рафинерии

Норвегия изпраща военни в помощ за защитата на огромни наземни рафинерии за преправка на петрол и газ, съобщава " Ройтерс ".

Мярката е част от по-широките старания на страната за повишение на сигурността предвид подозренията, че саботаж е причинил течовете по газопроводите " Северен поток "  миналата седмица.

На 26 септември бяха открити пробойни по тръбопроводите " Северен поток " 1 и 2, които предизвикаха разлив на газ в Балтийско море край крайбрежията на Дания и Швеция. Сеизмолозите са регистрирали детонации в региона, а полицията в няколко страни стартира следствие.

Норвегия - най-големият снабдител на газ в Европа и главен експортьор на нефт, предходната седмица разпореди на своя флот и военновъздушни сили да патрулират крайбрежните петролни полета и разгласи, че ще получи помощ от Англия, Германия и Франция за задачата.

По искане на полицията в страната, днес норвежката кралска армия стартира да разполага войски в рафинерии, извършващи преправка и експорт на нефт и газ.

Въпреки че държавното управление отхвърли да е осведомено с съответни закани за нефтената и газовата инфраструктура, то въпреки всичко счете за рационално да ускори сигурността в опит да успокои опасенията измежду служащите.

Сред оборудванията на сушата, които получиха полицейска и военна отбрана, са терминалите за експорт на газ " Колснес " и " Нихамна ", заводът за газ и кондензат Kaarstoe и петролната рафинерия " Монгстад ".

Говорител на въоръжените сили отказа да разкрие броя на ангажираните войници от съображения за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР