Нормализира се обстановката в Старосел, където вчера голям пожар изпепели

...
Нормализира се обстановката в Старосел, където вчера голям пожар изпепели
Коментари Харесай

Нормализира се обстановката след пожара в Старосел

Нормализира се ситуацията в Старосел, където през вчерашния ден огромен пожар изпепели шест къщи в покрайнините на селото.

Още нощес огънят беше овладян и беше предотвратена заплахата да бъдат наранени и други здания.

Гасенето на пламъците в горските масиви край селото са траяли до късно през нощта. Дежурни екипи не престават да дежурят на мястото.

Нощта е минала умерено, няма нови огнища или възобновили се такива, увери кметът на селото Матея Гудев. И през днешния ден там и в близкото село Красново още се усеща тежката миризма от пожара Освен изгорелите къщи край половината Старосел са изпепелени сухи треви, както и стърнища и дървета в близката гора по пътя за Панагюрище.

„ Днес стартира изчисляването на вредите “, сподели кметицата на Хисар Пенка Ганева. Тя посочи, че хората, чийто домове изгоряха, са нощували при близки. Те са най-вече възрастни, а в част от засегнатите къщи не живее никой:

„ Ще пусна комисия, която да огледа къщите и да установи вредите, а към този момент какво ще успеем да помогнем на тези хора, чиито къщи са изгорели, настрана ще решаваме. Бяхме подготвили в дома за възрастни стаи, където, в случай че някой няма къде да живее, да отиде там. Но множеството от евакуираните са хората към горящите къщи, тъй като не бе допустимо там да останат, нямаше никаква гаранция коя къща може да пламне. И още нощес хората, чиито къщи не са горели, започнаха да се прибират по домовете си “.

Ще се търсят благоприятни условия за подпомагането на потърпевшите поданици и по тази причина се афишира отчасти бедствено състояние, сподели още Ганева:

„ В някои от къщите по двама, в други – сами хора живеят. Тези хора към този момент няма да могат да живеят на същото място. Колкото до това по какъв начин ще се възстановят къщите, считам, че на тези места мъчно може “ да стане това.

Екипите на пожарната ще продължат да наблюдават в сериозния регион на селото да няма обновяване на огъня. Вече няма ограничавания по пътя за Панагюрище.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР