Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE X-NONE За

...
Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE X-NONE За
Коментари Харесай

Как Бундеслигата подпомага германската икономика вече 14-та година поред?




Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE X-NONE

За никой не е загадка, че най-силната стопанска система в целия Европейски Съюз е тази на Германия. Страната с най-силна стопанска система на остарелия континент обаче разчита на извънредно мощна индустриална активност на своята територия. И в случай че завода на автомобилния колос Фолксваген в град Волфсбург е главен дирек в немската стопанска система, то някои спортни прояви и по-специалното локалното футболно състезание наречено Бундеслига, също генерират доста съществени доходи за страната.

Въпреки, че висшия ешелон на немския футбол към момента не може да се конкурира успещно по доходи и гледаемост с шампионати, като британското и испанското, то цифрите приказват в употребява на Бундеслигата. Вече отминалия сезон 2017/2018 в шампионата означи 14-та поредна година, в която немското състезание генерира нарастване на облагата. Или с други думи, това значи нарастване с към 10% по отношение на предходния сезон или сбор доходи възлизащи на 4.42 милиарда евро.

Ключов детайл от този незабравим напредък на немския клубен футбол от финансова позиция са националните медийни контракти. За информация, единствено приходите, които са пристигнали от медийни права са се изстреляли до 1.25 милиарда евро, което е нарастване от към 300 хиляди евро по отношение на предходния интервал. Но това несъмнено е единствено част от общия пъзел на финансовия напредък на Бундеслигата, който е в унисон с общата финансова мощност и непоклатимост на Германия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР