Номинираният за премиер от Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай

...
Номинираният за премиер от Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай
Коментари Харесай

Денков върна изпълнен мандат на Радев

Номинираният за министър председател от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ акад. Николай Денков върна изпълнен втория мандат за сформиране на държавно управление. Той връчи на президента Румен Радев досието със състав на кабинет.

„ Връщам план за състав на Министерски съвет. Очакваме да бъде гласуван в Народното събрание, в случай че съберем болшинство. Всички имаме потребност от усмиряване на обстановката, с цел да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят дружно, с цел да се развива страната в интерес на хората “, съобщи акад. Денков.

„ България има потребност от институции и политици, които действително да работят за ползите на страната, за сигурност, за правдивост и против корупцията, както чакат всички честни български граждани; институции, които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската интеграция. Бъдете сигурни, че в най-скоро време ще издам декрет, с цел да внеса Вашето предложение в Народното събрание, където да бъде гласувано по съвест от националните избраници ”, увери президентът Румен Радев.

След къса среща с президента, кандидат-премиерът сподели, че чака указът да бъде публикуван още през днешния ден или най-късно на следващия ден сутринта. И изрази вяра, че възможното ново държавно управление „ ще влезе в естествен работен режим с президента ”.

„ Важно е да се направи спокоен, равномерен преход във властта. Служебните и новите министри би трябвало да седнат дружно, да си предадат нужната информация, да си кажат какви са целите и проблемите в дадената сфера ”, сподели Денков.

Той добави, че „ не вижда от какво хората може да бъдат недоволни ”, откакто политиците правели всичко допустимо нормализиране на ситуацията след пет предварителни вота и с доста взаимни отстъпки от всички страни.

Кандидат-премиерът разяснява и правенето на нов бюджет като акцентира, че той трябва да бъде изработен професионално, а не да е в следствие от политически желания.

Ето и пълния списък с имената на министрите: 

Николай Денков – ротационен министър-председател за първите 9 месеца 

Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи, ротационен министър-председател за вторите 9 месеца

Асен Василев – министър на финансите. Той е съпредседател на Политическа партия и някогашен отраслов министър в кабинета „ Петков ”. 

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Тодор Тагарев – министър на защитата. Той е бивш длъжностен министър и проекто подобен в кабинета „ Петков ”. 

Юлиан Попов – министър на околната среда и водите. Той е някогашен длъжностен министър в мандата на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Румен Радев /зам.-председател на АИКБ/ – министър на енергетиката

Андрей Цеков – министър на районното развиване и благоустройството. Той е народен представител от Политическа партия и бивш зам.-министър.

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните. Той притежател на месопреработвателната компания „ Тандем ”.

Проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката

Кръстю Кръстев – министър на културата

Богдан Богданов – министър на стопанската система и промишлеността

Милена Стойчева – министър на нововъведенията и растежа

Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика

Атанас Славов – министър на правораздаването

Георги Гвоздейков – министър на превоза и известията. Той е някогашен народен представител от Политическа партия и шеф на закритото сдружение „ Хели Мед Сървиз ”.

Проф. Христо Хинков – министър на опазването на здравето. Той е дълготраен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.

Зарица Динкова – министър на туризма. Тя е от „ Зелено придвижване ”. 

Александър Йоловски – министър на електронното ръководство

Димитър Илиев – министър на младежта и спорта. Илиев е автомобилен играч. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР