Номинираният за министър на отбраната на САЩ Марк Еспер отново

...
Номинираният за министър на отбраната на САЩ Марк Еспер отново
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ: Турция не може да има и С-400, и F-35

Номинираният за министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер още веднъж удостовери, че Турция не може да има и американски изтребители от пето потомство F-35, и модерни съветски системи за противовъздушна защита С-400, оповестява „ Фокус”.

Миналата седмица Москва стартира да доставя съветски зенитни ракети. Тогава от Анкара увериха, че покупката не трансформира стратегическата ориентировка на Турция.
След договорката с Москва за ЗРС C-400: Анкара твърди, че стратегически няма смяна Това провокира терзания във Вашингтон, че съветската система е несъвместима със системите на НАТО
„ Политиката, която предадох на моя сътрудник (военния министър на Турция Хулуси Акар), в случай че бъде доказана, е, че могат да имат или С-400, или F-35, не могат да имат и двете “, съобщи Еспер на чуване пред комисията на Сената на Съединени американски щати за въоръжените сили.

По думите на американския политик придобиването на С-400 фундаментално подкопава качествата на F-35, както и способността на НАТО да резервира надмощието си в небето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР