Номинацията от президент на САЩ Джо Байдън за посланик в

...
Номинацията от президент на САЩ Джо Байдън за посланик в
Коментари Харесай

Изборът на Байдън за представител в ООН е срещу китайския авторитарен дневен ред

Номинацията от президент на Съединени американски щати Джо Байдън за дипломат в Организация на обединените нации ще подчертае в сряда значимостта на ангажираността на Съединени американски щати със 193-членния международен орган, за да оспори напъните на Китай да " ръководи властнически дневен ред ", написа " Ройтерс ".

Ветеранът-дипломат Линда Томас-Грийнфийлд би трябвало да се яви пред комисията по външни връзки на Сената за чуването си за удостоверение. Тя е деец с 35-годишен опит в американската външна политика , който е служил на четири континента, най-много в Африка.

" Знаем, че Китай работи по цялата система на Организация на обединените нации, с цел да ръководи властнически дневен ред, който е съпротива по отношение на главните полезности на Организация на обединените нации - на американските полезности ", написа в част от изказването на Томас-Грийнфийлд. " Техният триумф зависи от нашето продължаващо отдръпване . Това няма да се случи при мен ".

Пекин упорства за по-голямо многостранно въздействие като предизвикателство към обичайното управление на Съединени американски щати . Напрежението сред двете суперсили доближи точка на шупване в Организация на обединените нации поради пандемията от ковид.

Бившият президент Доналд Тръмп бе сериозен към Организация на обединените нации и внимателен към мултилатерализма. Той разгласи проектите си да напусне СЗО и излезе от Съвета за правата на индивида на Организация на обединените нации, Агенцията за просвета на Обединените народи ЮНЕСКО, световното съглашение за изменение на климата и иранската нуклеарна договорка.

" Когато Америка се появи, когато сме поредни и упорити , когато упражняваме своето въздействие в сходство с нашите полезности, Организация на обединените нации може да бъде незаменима институция за прогрес в мира, сигурността и нашето групово богатство ", добавя Томас-Грийнфийлд.

" Ако вместо това се отдалечим от масата и позволим на другите да запълнят освободеното пространство, световната общественост страда - както и американските ползи ".

Ако бъде доказано, Томас-Грийнфийлд ще се причисли към сътрудници с десетилетен опит в дипломацията от Англия, Франция, Китай и Русия, които дружно със Съединени американски щати съставляват петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации .
 Панета: Байдън изпрати мощно обръщение, Съединени американски щати се завръщат
Панета: Байдън изпрати мощно обръщение, Съединени американски щати се завръщат

Бившият началник на Пентагона е удовлетворен от първите дни на новия президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР