Номинацията на Асен Василев за бъдещ премиер на ново правителство

...
Номинацията на Асен Василев за бъдещ премиер на ново правителство
Коментари Харесай

ИТН няма да подкрепят Асен Василев за премиер

Номинацията на Асен Василев за предстоящ министър председател на ново държавно управление в границите на този кабинет провокира реакции в Народното събрание

Коалиционните сътрудници на "Продължаваме смяната " - Българска социалистическа партия и "Демократична България " и този път обявиха, че ще договарят за нов кабинет и ще слагат свои претенции в договарянията, съобщи

Българска социалистическа партия се връща на масата на договарянията за сформиране на ново държавно управление. Левицата ще добави към оповестените цели - обществена политика, налично опазване на здравето, развиване в образованието, стабилизация на стопанската система.

"Нашето изискване, с цел да преговаряме с "Продължаваме смяната ", беше Кирил Петков да не е претендент за министър председател. Това изискване е изпълнено. Ще беседваме с Политическа партия за сформиране на държавно управление. Напълно поддържаме техните цели за битка с корупцията, измененията в Закона за публичните поръчки, измененията в КПКОНПИ - това е и част от нашата стратегия. Започваме да преговаряме по политики, ясно написани този път - с ясни отговорности и периоди - нещо, което липсваше в първия мандат ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова.

"Демократична България " ще обсъдят номинацията на Асен Василев за министър председател. Смятат, че това е суверенно решение на "Продължаваме смяната ", което не е обсъждано с тях авансово. Ще съберат партийните си органи, с цел да решат. Зададоха обаче и някои въпроси:

"Как ще наподобява болшинството? Каква ще бъде съдружната структура, която оферират - в какъв формат ще търсят поддръжка? Дали просто поддръжка за държавно управление на малцинството или съдружни връзки? Както и тези съдружни връзки по какъв начин ще бъдат структурирани и по какъв начин ще се взимат решенията? " - попита Христо Иванов - Защото до момента имаше доста сериозен проблем в връзката, която пораждаше къси съединения и за мен беше главната причина за разпада на обединението. "

"Има подобен народ " няма да поддържа кабинет с министър председател Асен Василев.

"Изненадан съм от предлагането на "Продължаваме смяната ", тъй като това е рокада, не е стъпка обратно и е доста непремерено предложение. Ние оттеглихме доверието си от тази коалиция поради Кирил Петков и Асен Василев, поради политиките, които организираха, поради нарушаването на съдружното съглашение от тях двамата и поради неприятната финансова политика ", разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Според ГЕРБ-СДС Кирил Петков, Асен Василев или който и да е от Политическа партия, е личност нон грата. В рамките на този парламент те няма да водят диалози с който и да било.

"В този режим на ротация до края на мандата ние може да имаме 8 разнообразни министър председатели и в случай че някой има сходни упоритости, да стартира да прави лист. По 6 месеца всеки - това е несериозно. Дори и на база прехвърляния да се стигне до някаква политическа поддръжка и да се избере някакво ново държавно управление, то ще е едва, безпомощно и няма да може да свърши никаква работа. Това го споделям напълно доброжелателно, тъй като то ще е във щета на всички, които вземат участие в него ", сподели зам-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Позицията на партия "Възраждане " е безапелационна - избори незабавно.

"Няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този състав на този тотално привършен, управнически импотентен и морално банкрутирал парламент ", съобщи Костадин Костадинов.

От "Продължаваме смяната " споделиха, че работят за коалиция, която да отстоява ползите на България.

"Трябва да създадем опит да има държавно управление. Аз мисля, че Кирил Петков е един същински водач, който България занапред ще може да употребява и съм сигурен, че ние ще създадем опит, с цел да се оправи с всички рецесии, в това число и политическата, която е сега ", сподели Настимир Ананиев.

Ще събере ли поддръжка този мандат за държавно управление на "Продължаваме смяната " е въпрос на седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР