Ноември и декември са месеците, през които резервациите за круизни

...
Ноември и декември са месеците, през които резервациите за круизни
Коментари Харесай

Резервациите за круизни пътувания са най-изгодни през ноември и декември

Ноември и декември са месеците, през които резервациите за круизни пътувания са най-изгодни, споделят туроператорите. Ранните записвания дават опция за избор на най-хубавите места на корабите.

Пътуванията стартират от края на зимата и не престават до късната есен. Туроператорите оферират огромно многообразие от разновидности за морски пътешествия.

През последните няколко години круизните пътувания извънредно бързо набират известност и са единственият тип туристически артикул, който пораства с двуцифрени темпове, сподели Борис Боев – продуктов управител на компания, профилирана в предлагането на сходни ваканции. Според него пазарът е доста надалеч от засищане, само че няма точни данни какъв брой хора, излизайки от България, пътуват на круиз.

„ По разнообразни данни преценяме, че към 10 до 15 хиляди българи през предходната година са били на криуз, като това не значи, че това са хора, живеещи в България “, уточни той в изявление за предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “. По думите му този артикул има доста огромен капацитет, като и непрестанно се обогатява.

Диана Благоева, която е шеф на друга компания за круизни пътешествия, уточни маршрутите, към които са желанията: Средиземно море, Норвежки фиорди, балтийски столици, гръцки острови, Карибите. По думите ѝ най-търсени са круизите със 7 нощувки.

Ивелин Кирилов, който пътува от 8 години на огромни круизни кораби, като и работи на тях, описа пред „ Хоризонт “ за усещанията си:

„ Това е едно предизвикателство. За мен е едно наслаждение, преживяване. Това е моят живот. Запознах се с доста нови хора, посетих доста нови места. Изградих свои правила и привички ".

Той прикани хората да пътуват: " Това е една страст, която не може да се опише, тя би трябвало да се почувства ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР