Низ от трагични случайности. Така нарече президентът Путин трагедията със

...
Низ от трагични случайности. Така нарече президентът Путин трагедията със
Коментари Харесай

Как Путин изпи горчивата еврейска чаша

Низ от трагични случайности. Така назова президентът Путин нещастието със сваления съветски разследващ аероплан над Средиземно море. Изначалният яд на ястребите от съветския хайлайф се пречупи скоро, макар, че се знаеше, че в случая са намесени израелски самолети. Броени минути, откакто новината за свален от сирийските Противовъздушна отбрана Ил-20 и за гибелта на 15 съветски военнослужещи изплува в общественото пространство, министърът на защитата на Руската федерация – Сергей Шойгу беше безапелационен, че отговорност носи напълно израелската войска. Той беседва с сътрудника си Авигдор Либерман и най-вероятно му е споделил същото. Не, най-вероятно му е изкрещял същото.

Сетне започнаха теориите за отплата. Как ще отвърнат съветската страна и съветските Върховен касационен съд на наглите израелци? Вариантите започваха от икономическа обсада, до събаряне на всеки Ф-16, отклонил се от курса.

И по-късно проговори Путин. Низ от трагични случайности – назова събитията той, само че добави, че ограничения към този момент са взети и всеки ще усети това.

Едва ли ще разпознаем истината към събитията, тъй като даже някой да я каже, тя към този момент е отровена, задушена и удавена в голям брой а-ха достоверни теории.

Това, което се случи е необичайно и мъчно обяснимо. Дали е единствено низ от трагични условия? Ето какво ни се споделя до момента от съветска страна. Другите мълчат към този момент. Самолетът на съветските Върховен касационен съд Ил-20 захожда за кацане в сирийската си база. Военният специалист, заслужил водач (разбирайте хиляди часове полети, военни операции) ген.майор Владимир Попов споделя пред “Россия 24 ”, че “тъй като не е към този момент в дежурство, Ил-20 е изключил радиоразузнавателните си средства, всевъзможни други бойни системи и лека бавно се снижавал към летището и по тази причина не е схванал, че към него идва ракета.

От ведомството на Шойгу упрекват Израел, че е нарушил съглашението за взаимоотношение и е съобщил минута преди офанзивата на съветската база. Това не е дало късмет на съветския аероплан да включи системите. Еврейските Ф-16 почнали офанзива по обект край Латакия. Не се споделя какъв е обектите. Сирийската Противовъздушна отбрана отвръща. Това, в което руснаците упрекват евреите е, че техните Ф-16 са употребявали беззащитния Ил-20 като прикритие и по този начин са го трансформирали в цел.

Странните пояснения не престават. Генерал Попов изяснява, че през това време са изстреляни десетки ракети и сирийското Противовъздушна отбрана се е задействало, ракетата от комплекса С-200 е избрал най-голямата отразителна повърхност – тази на Ил-20 и защото той към този момент не е в дежурство, не е съумял да засече нито израелските изтребители, нито ракетата. Всичко е станало за секунди и момчетата “дори не са разбрали ”.

Както и да преглеждаме случая това е супер искрено обръщение, а не е чудноват “низ от трагични случайности ”. Израелски Ф-16 изхвърчат от свои бази, летят няколко стотин километра, само че апелирам ви се те не са засечени от спътниците на руснаците, от съвършените по думите на съветското МО и агитация системи за прихващане? Моля?

Русия имаше запис на точната траектория на турския патрулиращ изтребител свалил съветския Су-24 преди години и удариха с обстоятелства Анкара по главата. След това изсипаха имперския си яд върху тях. А в този момент били сюрпризирани, че четири изтребители бомбардират Сирия (руска зона за отговорност)? Радиоразузнавателният аероплан бил кьорав за това. Не на нас тези. Нещо се премълчава и от двете страни.

Очевидно е, че всички са знаели какво се случва. Възможно е израелските Ф-16 да са употребявали тактическия трик да се се слеят със сянката на съветския Ил-20 с вярата, че зенитните ракети ще се откажат, като разчетат “свой ”. Възможно е да е случайност, само че за такава случайност не сме чували от десетилетия.

“Приятелски огън ” е проклинание, което не прости на никого, само че аероплан да смъкна другарски аероплан, другарска Противовъздушна отбрана да смъкна твой аероплан с ракети твое произвеждане – не сме чували. Срамът е огромен.

Защо обаче ще се случи подобен низ от трагични условия? Държавата Израел не желае и не би провокирала съзнателно сходен тежък, невиждан случай. Биби Нетаняху е толково чест посетител на Кремъл, колкото и иранския президент Хасан Рухани. А Иран е най-голямата опасност за съществуването на Израел от много време. Прокси армията на Иран се назовава Хизбула, а тя съществува заради една единствена причина – да срине Израел. Иранският режим се държи на тази теория.

Вторият по-големина зложелател на Иран, само че екзистенциално максимален по орис са сунитите и всяка форма на тяхна страна. “Ислямска страна ” в никакъв случай нямаше да бъде пометена без иранската войска и техните прокси въоръжени формирования, в това число и “Хизбула ”. Иран обаче дотолкоз разшири въздействието си в района, че стана провокиращ за освободените сирийци, недопустим за Русия и изрично рисков за Израел.

Ако се вгледаме в събитията през миналата година, ще отчетем, че съветските Върховен касационен съд миролюбиво си затваряха очите за интервенциите на Израел в Сирия. Бяха убити толкоз доста ирански командири, че умерено може да си мине за изтребване.

Часове откакто беше свален съветския аероплан, водачът на “Хизбула ” – Хасан Насрала разгласи пред екзалтираните си почитатели, че те остават в Сирия. Малко по-късно Биби Нетаняху отвърна, че се пробват да избягат от война, само че в случай че Израел е притиснат тя ще отвърне с огън и жупел.

Е, за кого е посланието “Ще минем през всичко, с цел да се защитим ”? На Путин ще му се наложи да преглътне живота на тези 15 момчета, макар гордостта си, тъй като даже на Русия им би трябвало баланс, а не режим на аятоласите от Афганистан до Йерусалим.

Руските жертви са повече от 100


Официално съветските жертви, в това число с този случай към този момент са повече от 100. Сред тези жертви не се включват убитите наемниците от частната военна компания “Вагнер ”, които оперират в най-тежките зони. Русия публично отхвърля да има връзка с наемниците, само че е обществена загадка, че те работи във взаимоотношение с съветския контингент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР