Нийл Робъртсън игра почти безупречно и логично срази Марк Селби

...
Нийл Робъртсън игра почти безупречно и логично срази Марк Селби
Коментари Харесай

Съвършен Робъртсън отново срази Селби и стигна полуфиналите в UK Championship


Нийл Робъртсън игра съвсем безупречно и разумно съкруши Марк Селби с 6:2 в първия четвъртфинален конфликт в Шампионата на Обединеното кралство по снукър. Робъртсън се класира за 11-и път на полуфиналите в шампионатите от “Тройната корона”, както и за четвърти в UK Championship.

Както е известно Робъртсън преследва трети трофей в тази влиятелна конкуренция, откакто подвигна купите през 2013 и 2015 година. Любопитното е, че Гръмотевицата от Австралия към този момент има три победни победи над Селби през сегашния сезон, като другите две бяха на полуфиналите в Откритото състезание на Англия и “Шампион на шампионите”.

Very impressive stattage from Neil Robertson
— David Hendon (@davehendon)
Според мнозина днешният дуел бе най-силният за Нийл от началото на акцията, като направи серии от 75, 122, 63, 56, 91 и 130. В шестия фрейм при 3:2 пък Веселяка от Лестър не можа да реализира второстепенен разбиващ удар, при което игра сейфти, само че Робъртсън с впечатляваща дълга алена стартира печеливша серия.

Поредицата от 130 пък бе 750-а в кариерата на Левичаря от Мелбърн, като към този момент в историята на снукъра единствено Рони О’Съливан, Джон Хигинс, Стивън Хендри и Джъд Тръмп са осъществили повече от него.

На полуфиналите Робъртсън ще срещне китаеца Жоу Юелон, който надделя Джак Лисовски с 6:5 и за първи път в кариерата си стигна полуфинал на шампионат от “Тройната корона”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР