Нивото на оборудване GR SPORT застава на върха на гамата

...
Нивото на оборудване GR SPORT застава на върха на гамата
Коментари Харесай

TOYOTA ПРЕДСТАВИ НОВИЯ HILUX GR SPORT С ВДЪХНОВЕНА ОТ РАЛИ НАДПРЕВАРИТЕ ДИНАМИКА И СТИЛ

Нивото на съоръжение GR SPORT застава на върха на гамата на пикапа Hilux
Създаден за да обезпечи още по-добра реакция и по-добър надзор на държанието с нови, особено създадени настройки на окачването
Мощен 2.8-литров мотор с мощ 204 к.с. и 500 Нм въртящ миг
Впечатляващи работни характерности с оптимален прикачен товар от 3.5 тона и потребен товар от един звук
Изключителни детайли във външния и вътрешния дизайн в GR жанр
Пазарна премиера през лятото на 2022 година

Toyota Hilux е една от легендите на Рали Дакар и безапелационен победител в най-тежкото автомобилно съревнование в света. Успехът, който TOYOTA GAZOO Racing реализира в тази рискова конкуренция, въодушеви основаването на Hilux GR SPORT - новият връх в гамата пикапи Hilux.

Hilux GR SPORT е основан, с цел да притегли вниманието на клиентите, чийто деен метод на живот надвишава надалеч границите на нормалното всекидневие и да им обезпечи идеалния автомобил за завършения, пътешествия и спортни занимания в свободното време. Инженерите на Toyota са създали специфични настройки за оптимизация на работата на окачването, с цел да обезпечат още по-вълнуващо прекарване зад кормилото с по-бързи реакции, по-добър надзор на държанието и по-интензивно чувство за контакт с пътя. Привлекателността на модела се ускорява и от редица извънредни детайли във външността и интериора.

GR SPORT се възползва и от забележителния софтуерен прогрес, демонстриран от новото потомство на Hilux и в действителност е в положение да обезпечи върхово наслаждение от шофирането. Пословичните по целия свят благоприятни условия за постигане до всевъзможни места при придвижване в кръстосан терен доближават нови висоти, подкрепени от автоматизирания механизъм на диференциала с лимитирано превъртане и електронната система за деен надзор на сцеплението. В същото време, образцовото ръководство и комфорта на возене са нараснали доста с усъвършенствания на окачването и ограничения за противопоставяне на шума и вибрациите.

Пилотът на TOYOTA GAZOO Racing и нееднократен първенец на World Cross-Country Rally и троент победител в Рали Дакар Насър Ал-Атия показа за новия Hilux GR SPORT: „ Toyota Hilux се употребява с именита популярност във връзка с своята устойчивост и надеждност. Това важи в цялостна степен освен за нашия спортен автомобил, само че и за серийните модели, измежду които е и новият GR SPORT. Тази оригиналност в гамата на Hilux е въодушевена от емблематичните спортни болиди в Рали Дакар и дава напълно ново, доста по-интензивно преживяване зад кормилото както на пътя, по този начин и при придвижване в кръстосан терен. Той в действителност въплъщава духа на нашите спортни коли, пренасяйки част от Рали Дакар до клиентите на марката по целия свят. "

Подобрения в окачването

Ключова характерност в усъвършенстваната система на окачването е внедряването на нови еднотръбни амортисьори и нови пружини на предния мост.
Амортисьорите с еднотръбна структура употребяват бутала с по-голяма челна повърхност, които на собствен ред способстват за реализиране на по-добри амортизационни характерности с по-бързи реакции и по-добри благоприятни условия за отклоняване и разпръскване на топлината. Освен това този тип структура спомага и за поддържане на качеството на работните характерности на хидравличното масло при придвижване в тежки условия.

Предните винтови пружини са усилени, а за лаковото им покритие, както и за това на новите амортисьори, е употребен червен цвят, който да подчертае специфичния темперамент на Hilux GR SPORT. Тези промени идват в допълнение към подобренията на окачването, внедрени по-рано в новото потомство на Hilux, измежду които са новите настройки на задните листови ресори и новите втулки. Резултатът от комплексните ограничения е вдъхваща доверие надеждност при предизвикателни условия на шофиране на тежък терен.

В съпоставяне със общоприетия Hilux, тези промени обезпечават доста по-добри характерности на ръководството, в това число усилието във кормилото, бързината на реакцията при смяна на ъгъла на завиване и стабилността на държанието при придвижване по права линия. Промените обезпечават също по-малки съмнения на каросерията, както и вдъхващо доверие държание в завой и сцепление на задния мост.

Новите настройки способстват доста и за повишение на комфорта на возене с ускорена реакция при погасяване на високочестотните трептения, усъвършенствани благоприятни условия за надзор на съмненията на каросерията и елиминиране на разтърсванията.

Безкомпромисна динамичност

GR SPORT се задвижва от мощния 2.8-литров мотор на Hilux, който бе показан в гамата на новото потомство през 2020 година. Двигателят развива оптималната мощ от 204 к.с./150 кВт и предлага 500 Нм оптимален въртящ миг в комбиниране с шестстепенна автоматизирана трансмисия. GR SPORT се предлага извънредно във версия с двойна кабина и с впечатляващите благоприятни условия на Hilux във връзка с товароносимостта, които са измежду най-хубавите в този клас – моделът може да поеме потребен товар от един звук и да тегли прикачени товари (със спирачки) с тегло до 3.5 тона.

GR SPORT жанр

Както в интериора, по този начин и във външността са направени редица стилистични промени, които акцентират специфичния темперамент на Hilux GR SPORT.
Черната предна решетка се отличава със специфична мрежа с G-мотив и мощен акцент под формата на централна хоризонтална греда с типичен надпис TOYOTA на мястото на емблемата на марката. Вдъхновеният от традициите детайл е директна отпратка към решението за обозначаване на марката при четвъртото потомство на Hilux от началото на 80-те години. Мощното лъчение в дизайна на предницата се ускорява в допълнение и от новите, по-големи панели към предните светлини за мъгла. 17-инчови алуминиеви колела са в контрастно оформление в черно и гладък метал и са оборудвани с гуми за всевъзможен терен. Черната тематика е пренесена и в корпусите на огледалата, страничните степенки, арките над калниците и дръжката на задния похлупак и дава отлична основа за контрастно открояване на яркочервения цвят на новите амортисьори. Дискретната емблема GR SPORT също прави усещане.

Оформлението на интериора се отличава с нови спортни предни седалки с тапицерия в композиция от черна кожа и синтетичен велур с червени перфорации и контрастни шевове. Емблемата GR SPORT е показана отчетливо върху облегалките на седалките, постелките на пода, бутона за пускане и анимираната графика на информациония екран. Водачът може да употребява ператана кормилото за ръчна промяна на предавките, а в модела се употребяват и алуминиеви спортни педали. Цялостното лъчение на интериора е допълнено с декоративни панели в жанр въглеродни нишки, алена декоративна лайсна по цялата широчина на арматурното табло и синьо косвено осветяване на облицовките на вратите.

Спецификациите на оборудването са основани на високото равнище на осъществяване на Hilux и включват LED фарове и задни светлини, умна функционалност за достъп и пускане с бутон, двузонова климатична система, функционалност за асистенция при втурване по надолнище DAC (Downhill Assist Control) и автоматизирания механизъм на диференциала с лимитирано превъртане.

Стартът на продажбите на новия Hilux GR SPORT в Европа е очакван за лятото на 2022 година.

*Източник: www.toyota.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР