Нивото на доверие на руснаците към техния президент Владимир Путин

...
Нивото на доверие на руснаците към техния президент Владимир Путин
Коментари Харесай

78% от руснаците одобряват действията на президента си Владимир Путин

Нивото на доверие на руснаците към техния президент Владимир Путин през последната седмица бележи спад с 0,2 процентни пункта до 77,9 %. Това излиза наяве от социологическо изследване, извършено от Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), съобщи ТАСС.

В отговор на въпрос за доверието им към Путин позитивно са дали отговор 77,9 респонденти (с 0,2 процентни пункта по-малко по отношение на предходната седмица), а равнището на утвърждение на активността на президента е 74,3 % (също спад с 0,2 процентни пункта), се показва в допитването.

Дейността на държавното управление на Русия се утвърждава от 49,1 % от интервюираните (с 1,1 процентни пункта повече по отношение на предходната седмица), а работата на премиера Михаил Мишустин - от 52,7 % от запитаните (също растеж с 1,1 процентни пункта). Доверие към Мишустин са изразили 61,5 % (ръст с 0,3 процентни пункта).

Нивото на поддръжка за ръководещата партия " Единна Русия " е 37,7 % ( спад с 0,5 процентни пункта по отношение на предходната седмица).

Проучването е извършено от 28 ноември до 4 декември измежду 1600 пълнолетни жители.

Данните в уеб страницата на социологическия център " Левада ", който се смята за самостоятелен от Кремъл, също демонстрират, че няма смяна в рейтинга на съветския държавен глава през ноември по отношение на месец обратно. 

79 от руснаците утвърждават дейностите на своя държавен глава, а 18 % - не, оповестяват от " Левада ". Данните за януари за рейтинга на съветския президент са били 69 на 100 утвърждение през януари и 71% - през февруари

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР