Нивата на фини прахови частици тази сутрин в София са

...
Нивата на фини прахови частици тази сутрин в София са
Коментари Харесай

Какъв въздух дишат софиянци тази сутрин?

Нивата на фини прахови частици тази заран в София са ниски. Това откри инспекция на екип на „ Тази сутрин” взаимно със зам.-кмета по екология в Столична община Йоана Христова.

„ Справката тази заран демонстрира, че към 30 микрограма на пространствен метър е диапазонът, в който фините прахови частици варират. Ако наклонността се резервира, каквито са и упованията, не би трябвало през днешния ден да има превишаване на нормата от 50 микрограма”, разясни Христова.

Мръсен въздух и през днешния ден: КАТ и Столичният инспекторат стартират изключителни инспекции Униформените ще мерят нездравословните излъчвания от колите с газанализатори
През уикенда обаче още веднъж имаше разминаване сред формалните данни на общината и показателя за чистотата на атмосферата на Европейската комисия, както и данните от уеб страницата airbg.info. Според показателя завишение в равнищата на фини прахови частици имаше в девет града у нас, в това число и в София. Най-мръсен въздухът бе в кварталите „ Надежда”, „ Младост” и „ Хиподрума”. Малко по-късно обаче от Столична община споделиха, че проблем няма.

Йоана Христова посочи, че разминаването идва от това, че показателят на Еврокомисията е цялост от разнообразни и доста параметри, измежду които е и равнището на мокрота.
Отново замърсен въздух в София и още няколко града От Столичната община към този момент споделят, че през днешния ден няма да бъде пускан „ зелен билет ” за градския превоз
Тя напомни, че ограниченията на Столична община са повече от 100. Сред тях миене на улиците, затварянето на част от тях, в случай че се постанова, както и въвеждането на „ зелен билет” за градския превоз, който да подтиква хората да слязат от колите си.

През уикенда са направени изключителни инспекции на сервизи и автопунктове за това дали се употребява отработено масло за отопление. Над 30 обекта са тествани, само че не са установени нарушавания, осведоми зам.-кметът по екология.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР