Нито един клуб от Националната баскетболна лига на България не

...
Нито един клуб от Националната баскетболна лига на България не
Коментари Харесай

Няма отказали се баскетболни клубове от НБЛ

Нито един клуб от Националната баскетболна лига на България не се е отказал досега от присъединяване през новия сезон. Това удостовери президентът на федерацията Георги Глушков. Последствията от ковид удариха финансово фирмите, които спонсорират спорта в целия свят, а бюджетите на тимовете се чака да бъдат фрапантно понижени.

" Българските клубове са оптимисти " - удостовери пред " България Днес " Глушков. - " Участието стои на дневен ред, само че още е рано да се приказва за бюджети. Заради ковид не успяхме да приключим предния сезон. Планираме да стартираме по проект при започване на октомври, както беше и през предходната година. Засега изчакваме с целия календар, с цел да се съобразим с европейските клубни шампионати, които още нямат дати "

Единственият българин, играл в НБА, към момента не е сигурен доколко пандемията ще се отрази върху спорта.

" Нещата няма да са същите. Надявам се да няма страдалчество в идващите 2-3 години - добави Глушков. " За разлика от огромните европейски тимове, при нас нещата ще минат по-леко. Ние нямаме огромни доходи от билети и телевизионни права. Основно финансирането идва от спонсори. В чужбина клубовете са акционерни сдружения. Те завършха предния сезон с огромни загуби и в този момент ще би трябвало да наваксат през идващия "

Глушков ще изчака специфични наставления за осъществяване на баскетболни мачове. " При всяко състояние ще бъдем по-предпазливи и деликатни в залите ", добави президентът.

България Днес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР