Nissan смята да затвори своя завод в Барселона като част

...
Nissan смята да затвори своя завод в Барселона като част
Коментари Харесай

Nissan смята да затвори завода си в Барселона

Nissan счита да затвори своя цех в Барселона като част от международния си проект за преструктуриране, написа японския вестник Nikkei, представен от abc.es. Съоръжението осигурява 3000 директни и 25 000 косвени работни места, само че неговите чиновници са в безсрочна стачка от предходната седмица. От мениджмънта на компанията отхвърлиха коментар за ABC, оправдавайки се, че ще показват своя стратегически проект на 28 май.

Според Bloomberg, гореспоменатият проект ще сложи основите за понижаване на наличието на компанията в Европа, с цел да се концентрира върху Северна Америка, Китай и Азия. Производството на фабриката в Барселона, която сега прави пикапа Navara и версиите й за Renault (модел Alaskan) и Mercedes (клас X), в допълнение към електрическия микробус e-NV200, съгласно Nikkei ще бъде трансферирана към фабриките на Renault, с които Nissan са сътрудници. А синдикатите подозират, че мултинационалната компания желае единствено да задейства линията на пикапи, с цел да приключи поръчка за клас X - модел, който ще спре да се създава този май. 

Renault към този момент е приспособил фабриката си в Maubeuge, с цел да създава третото потомство на микробуса Kangoo и неговия електрически вид ZE, който може да послужи като основа за заместителя на e-NV200 в Барселона. В момента Nissan залага на комерсиализацията на второто потомство на Kangoo, доминирана от NV250, която към този момент е на пазара.

От друга страна, заводите на Renault във Франция са добре готови за лансирането на новите транспортни средства на Nissan в Европа. Фабриката на Douai ще създава две версии на платформата CMF_EV, върху която Nissan желае да пусне на пазара бъдещия си електрически всъдеход, основан на концептуалния автомобил Ariya, който беше показан на автомобилното ревю в Токио през 2019 г. 

От Nissan на следващия ден ще проведат среща с представители на испанското министерството по труда, с цел да обсъдят по какъв начин ще се оправят със стачката на чиновниците на завода в Барселона. Според профсъюза CCOO комитетите ще обяснят на държавното управление, че изискват от Nissan да подсигурява работните места на заводите си в Каталуния и останалата част на Испания.

Източник: abc.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР