Nissan разкри високопроизводителен проект за проучване, разработка и демонстрация на

...
Nissan разкри високопроизводителен проект за проучване, разработка и демонстрация на
Коментари Харесай

Концептуалният едноместен автомобил Nissan Ariya

Nissan разкри високопроизводителен план за изследване, разработка и проява на това по какъв начин напълно електрическият задвижващ механизъм на Nissan Ariya за сериен автомобил може да бъде употребен в шасито на едноместна спортна кола по поръчка.

Концепцията беше показана на събитието Nissan Futures от Алфонсо Албайса, старши вицепрезидент на Nissan за световен дизайн, и Хуан Мануел Хойос, общоприет управител на световния маркетинг на Nissan за марка и ангажираност.



Албайса показа - „ Когато започнахме да оформяме нашата дълготрайна визия за Nissan Ambition 2030, ние продължихме да надграждаме нашия безконечен японски футуризъм. Сега черпим ентусиазъм от японските думи shun, която значи да тичам бързо и без изпитание, и sho, която значи да се извисявам със мощ и прелест. Концепцията за едноместен автомобил Ariya е съвършеният израз на този нов език. Използването на EV задвижването на Ariya в пакет, въодушевен от моторни спортове, разреши на нашия интернационален екип да улови това ново чувство за скорост, технология и артистичност. "



Дизайнерските знаци от напълно новия електрически SUV на Nissan - Ariya могат да се видят и в едноместната идея на Ariya. В предната част на автомобила е електрифицирано и осветено „ V " придвижване, познато от настоящия език за дизайн на серийни коли на Nissan.

В непряк аспект вдъхновението е взето от течните и ефикасни повърхности на Ariya, пресилени до най-много в въглеродните нишки. Като цяло, Nissan Ariya Single Seater Concept разказва форма, която, както и при Ariya, наподобява като че ли е завършена от самия въздух.

Участието на Nissan в Световното състезание на ABB FIA Formula E също изигра основна роля за вдъхновението на Nissan Ariya Single Seater Concept. Nissan се състезава в напълно електрическия международен шампионат, с цел да донесе вълнението и заниманието на електрическите транспортни средства с нулеви излъчвания на световната аудитория и да бъде на върха на проучванията и дизайна на EV.



„ Nissan се състезава във Формула E освен поради конкуренцията с конкуренцията, само че и с цел да поддържа създаването на завладяващи електрически транспортни средства за клиентите " - сподели Томазо Волпе, световен шеф по моторни спортове на Nissan - „ Концепцията на Nissan Ariya Single Seater изследва комбинацията от напълно електрическо задвижване, двойни мотори и революционна система за задвижване на всички колела на Ariya с чисто едноместно спортно шаси - мощна проява на това какъв брой вълнуващи могат да бъдат електрическите транспортни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР