Nissan Motor анонсира новата си стратегия за развитие Ambition 2030,

...
Nissan Motor анонсира новата си стратегия за развитие Ambition 2030,
Коментари Харесай

Nissan инвестира 15.6 млрд евро в електрическото си бъдеще

Nissan Motor анонсира новата си тактика за развиване Ambition 2030 , която планува скоростно развиване на електрификацията на марката с инвестиция в размер на към 15.6 млрд евро през следваките пет години.

От Nissan споделят, че с електрификация в сърцето на новата си тактика, през идващите 10 години компанията ще предложи на потребителите вълнуващи нови коли и технологии, които дават спомагателна независимост на потребителите по време на техните пътувания.

Ambition 2030 на Nissan планува лансирането на 23 нови електрифицирани пазарни оферти, 15 от които ще бъдат с напълно електрическо задвижване.

При реализирането на тази тактика, Nissan ще може да реализира пазарен микс на електрифицираните си коли от над 75% в Европа, над 55% в Япония, над 40% в Китай и до 40% в Съединените Американсик Щати до първите няколко месеца на 2030 година.



ЗА реализирането на новата си тактика, от Nissan ще разчитат на своята лична разработка в региона на ASSB (all-solid-state batteries) батериите, за които разясняват, че ще понижат нужното време на зареждане до 1/3 и до понижаването на цената за kWh в началото до 75 $, а по-късно до 65 $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР