Ниското атмосферно налягане и силният вятър в района на черногорския

...
Ниското атмосферно налягане и силният вятър в района на черногорския
Коментари Харесай

Свлачища и наводнения в Черна гора и Хърватия

Ниското атмосферно налягане и мощният вятър в региона на черногорския град Будва провокираха мощно неспокойствие на морето, а жителите се приготвят за отбрана на остарялата част на града, където доброволци слагат торби с пясък за отбрана от наводняване, съобщи Танюг.

 © Българска телеграфна агенция
Високите талази са залели и плажовете в Бар и са отнесли покрива на крайбрежен ресторант. В Никшич мощният вятър е изтръгнал дървета и е развалил покриви на къщи. Повишило се е и равнището на Шкодренското езеро, което заплашва да наводни близките селища. Извънредно състояние поради заплаха от наводнения е оповестено и в централната част на Хърватия, където са залети локалните пътища и тук-там жителите се придвижват с лодки.

Нивото на река Уна в региона на Костайница продължава да нараства и има заплаха да навлезе в жилищните региони. Има също и риск от свлачища. През последните дни огромно свлачище затрупа 13 къщи в региона. Опасно нараства и равнището на река Сава. Жителите по нейното поречие подхващат ограничения за отбрана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР