Нискотарифният превозвач Wizz Air започва директни полети от София до

...
Нискотарифният превозвач Wizz Air започва директни полети от София до
Коментари Харесай

Нискотарифният превозвач Wizz Air пуска директни полети от София до Рияд

Нискотарифният транспортьор Wizz Air стартира директни полети от София до Рияд, Саудитска Арабия.

Полетите ще се правят от април 2023 година и се планува да бъдат два пъти седмично – в четвъртък и в неделя. Това оповестиха от пресцентъра на Летище София, предава Българска телеграфна агенция.

Оттам напомнят, че по-рано през август тази година летището и Wizz Air са оповестили взаимните си проекти за развиване въз основата си тук с базирането в София на седми аероплан. От пресцентъра означават, че това прибавя още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно. От декември ще започват и два нови маршрута – до Хамбург и Стокхолм, а също по този начин ще бъдат увеличени честотите и по 12 от най-атрактивните дестинации на Wizz Air от и до българската столица.

„ Продължаваме да усилваме въздушната съгласуваност на София, този път с Близкия Изток, като част от цялостната ни тактика. Работим по десетки нови направления с доста самолетни компании. Вярваме, че въздушната съгласуваност носи изгоди освен за летището и самолетните компании, само че и за стопанската система и обществото на България ", разяснява във връзка новата линия изпълнителният шеф на летището Хесус Кабайеро, представен в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР