Нискотарифният авиопревозвач Ryanair открито пристъпва към ценова война в сектора,

...
Нискотарифният авиопревозвач Ryanair открито пристъпва към ценова война в сектора,
Коментари Харесай

Ryanair започва ценова война

Нискотарифният авиопревозвач Ryanair намерено пристъпва към ценова война в бранша, с цел да запълни самолетите си това лято. Авиокомпанията увери, че е подготвена да понижи билетите с 50% и да работи със загуба за идната година, с цел да насърчи търсенето в Обединеното кралство и останалата част от Европа, информира eleconomista.es. 

" Ще понижим цените, с цел да накараме хората да се движат още веднъж. След като стартираме да летим през юли, ще продаваме непременно, с цел да запълним колкото се може повече места ", съобщи изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О`Лири в изявление с английския вестник ThisisMoney.co.uk.

В няколко изявленията, дадени през месец май, той към този момент предложи много нападателна комерсиална оферта за възобновление на пазара. Въпреки че пресмята, че " изкуствено ниските цени " могат да повлияят на облагата за идващите две години, О`Лири акцентира, че има разполагаем от 4 милиарда и дълг от едвам 400 милиона, което ще разреши на самолетната компания да се изправи на крайници.

Към този миг Ryanair към този момент разгласи предложения за месеците юли и август, съвпадащи с връщането си към активността, а предходната седмица самолетната компания съумя да продаде единствено 30% от предлаганите през юли места, което ще бъде едвам 40% от тези, които са възнамерявали да оперират преди пандемията. Предвид слабото търсене, компанията понижи за повторно годишната си цел на пасажерите до 80 милиона (през април очакваше да затвори годината със 100 милиона пътници) и удвои предстоящите загуби до 200 милиона. 

Политиките за отстъпки за стимулиране на търсенето, стартирани от Ryanair, оказват напън върху неговите директни съперници, като Virgin Atlantic, easyJet или British Airways и се стремят да завоюват пазарен дял в миг, когато доста компании не реактивират огромна част от своята направления. Например компанията на Ричард Брансън забави проектите си да се върне в небето до август. За да завоюва ценовата война, без да загуби милиарди евро ирландската самолетна компания разчита на значително понижаване на оперативните си разноски и вече преговаря с всички летища във Англия за отстъпки или тласъци за напредък.

Европейска организация за авиационна сигурност /EASA/ вече разреши на фирмите да подценен физическото разстояние на самолета, в случай че се употребяват маски и се приложат други ограничения за сигурност, като HEPA филтри и хигиена на ръцете. Принуждаването на фирмите да оставят празно място би довело до нуждата от повишение на цените на билетите с 50% единствено за покриване на разноските - нещо немислимо в миг на едва търсене и рецесия на доверие. 

Източник: eleconomista.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР