Нискотарифната авиокомпания Wizz Air отмени днес отново полета от София

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air отмени днес отново полета от София
Коментари Харесай

Wizz Air отново отмени полети от София до Бари, Милано и Лондон

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air анулира през днешния ден още веднъж полета от София до Бари и назад без авансово предизвестие, оповестиха за TravelNews пострадали пасажери. Същото стори и предходната събота, като се оправда с механически проблем на самолета. Днешният полет е изместен за на следващия ден. Авиокомпанията анулира още два свои полета през вчерашния ден (8 юли 2022 г.) – от София до Лондон Лутън и назад, както и до Милано и назад. Засега няма информация за аргументите в канселациите, като чакаме подробна информация от Wizz Air.

Ситуацията с анулирания за повторно полет до Бари основава проблеми и за туроператорите, които провеждат групи българи на отмора в региона на Пулия в Италия. „ Имаме хора от цяла България и ги настанихме в хотел „ Балкан “ в София за изчакване на утрешния полет за наша сметка “, разяснява Георги Пасев, маркетинг управител на туроператора „ Абакс “ и член на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Същата е обстановката и за групата в Бари, която е трябвало да се прибере у нас. „ Всички българи там са настанени в два локални хотела - Best Western dei Cavalieri и Vittoria Park Hotel още веднъж за сметка на туроператора “, сподели Пасев.

„ Абакс “ реагира по същия метод и предходната седмица, когато обезпечи под наем полет на European Air Charter да извози групите с туристи до Бари и назад. Павлина Русева, член на УС на ОБТ, разгласи, че реакциите са образец за целия отрасъл. Според нея по този начин ще се върне доверието в туроператорите, които пострадаха най-вече от Ковид пандемията.

„ Wizz Air откровено се извинява на всички наранени пасажери за породеното стеснение, само че сигурността на нашите клиенти и екипаж е наш приоритет номер едно “, разясниха от превозвача предходната седмица по отношение на анулирания полет тогава до Бари. Авиокомпанията поставя оптимални старания, с цел да компенсира пасажерите и да им предложи различни варианти, тъй че да могат да пътуват. Те включват избор от различни полети с Wizz Air, цялостно възобновяване на сумата или 120% заем в техния WIZZ акаунт (обработват се в границите на една седмица).

Въпреки че всяка анулация на полет е извънредно неприятно събитие, значимо е да отбележим, че по-голямата част от полетите на WIZZ Air се извършват по проект, като над 100 000 пасажери доближават до мечтаните дестинации всеки ден. Авиокомпанията е мощно ангажирана с разширението на своите интервенции на български пазар и от 1 юли разпредели спомагателен аероплан от външен снабдител към своята база в София, с цел да може да консолидира локалните интервенции и да отговори на възходящото лятно търсене на пасажерите.

Същевременно в Европа пордължава анулацията на хиляди полети на самолетни компании за летния сезон поради неналичието на кабинен екипаж и личен състав по летищата. Нидерландската КLМ разгласи през вчерашния ден, че ще редуцира 20 двyпocoчни пoлeтa дo eвpoпeйcĸи дecтинaции нacpoчeни зa вceĸи дeн дo ĸpaя нa aвгycт. Германската Lufthаnѕа заяви, чe щe анулира няĸoлĸocтoтин пoлeтa cлeдвaщaтa ceдмицa. И двaтa пpeвoзвaчa ce oпитвaт дa ce cпpaвят c тъpceнeтo нa билeти, зa дa oблeĸчaт нaтиcĸa въpxy paбoтaтa. КLМ щe "oгpaничи cepиoзнo " пpoдaжбитe нa ocтaвaщитe билeти пo Сіtуhорреr и eвpoпeйcĸитe мapшpyти, зa дa пoзвoли нa ĸлиeнтитe, чиитo пoлeти ca били oтмeнeни, дa peзepвиpaт oтнoвo, подчертаха от самолетната компания. Lufthаnѕа пpoдaвa ocтaвaщитe cи билeти зa юли зa минимyм 500 eвpo в eднa пocoĸa, ĸoeтo oзнaчaвa, чe дopи двyпocoчнa иĸoнoмичнa ĸлaca oт Фpaнĸфypт дo Бepлин e нa цeнa oт 1000 eвpo. Meждyвpeмeннo нeдocтигът нa пpeвoзвaчи нa бaгaж ocтaви xиляди ĸyфapи блoĸиpaни нa летището в Амстердам.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР