Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че ще разшири капацитета на

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че ще разшири капацитета на
Коментари Харесай

Wizz Air с 6 нови маршрута от Варна

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air разгласи, че ще разшири потенциала въз основата си във Варна, като добави още един аероплан Airbus A320 и 6 нови маршрута. Превозвачът също по този начин обновява честотата на някои от към този момент съществуващите полети.

Новият Airbus A320 ще се причисли към флотилията на Wizz Air във Варна през юли 2019 година, което съставлява спомагателна инвестиция от страна на самолетната компания в България от над 100 млн. щатски $ и ще докара до разкриване на 35 нови директни работни места. С идването на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо 9 самолета: 2, основани във Варна, и 7 – в София. В резултат потенциалът на Wizz Air в България ще се увеличи с 14% по отношение на миналата година, което ще откри отражение в нови направления и обновена периодичност на полетите.

Новите направления на Wizz Air от Варна ще започват от юли 2019 година Те ще свържат морската столица с 3 вълнуващи дестинации в Германия – красивия пристанищен град Хамбург, готическото богатство Кьолн и културния център Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват от извънредно преференциалните цени на Wizz Air също, с цел да посетят сантименталния Париж, вълнуващия Ливърпул и колоритния Копенхаген.

Първият полет на Wizz Air от Варна излетява през 2007 година През първите 11 месеца на 2018 година над 400 000 пасажери са пътували по маршрутите от и до Варна, което съставлява 48% нарастване по отношение на 2017 година В същото време самолетната компания отбелязва общ годишен растеж от 17% на пасажерите от и до България, като за интервала януари-ноември 2018 година към този момент е превозила над 2.8 млн. души.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР