Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е оставила пътници в събота на

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е оставила пътници в събота на
Коментари Харесай

Wizz Air е оставила пътници в София и Бари

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air е оставила пасажери в събота на Летище София, които е трябвало да летят за Бари в Италия. Същото е сторила и с българи, които са били в Бари и е трябвало да се приберат у нас. Това са съобщили за TravelNews пострадали пасажери, които са сезирали Комисията за отбрана на потребителите. Полетите са анулирани без предварителна информация.

„ Тръгнахме за Летище София в 4 часа сутринта в събота, като тъкмо пътувахме в таксито и получихме известие, че е анулиран плануваният полет за 6 часа. Нямаше нищо повече като информация дали ще се реализира същият ден или на идващ “, разяснява клиент на самолетната компания. От TravelNews са попитали Wizz Air за повода за анулираните полети и по какъв метод ще бъдат обезщетени пасажерите, само че към този момент няма отговор.

За двата полета е имало и групи на туроператори и на туристически сътрудници. Те са се обединили и са реагирали, като са обезпечили под наем полет на European Air Charter да извози пасажерите. „ Ние имахме за отиване 60 индивида и за връщане друга група 60 индивида. С поддръжката на Еuropean Air Charter пуснахме незабавно обособен чартър и се погрижихме за пасажерите, закупили пакети през нас и нашите сътрудници “, разяснява Георги Пасев, маркетинг управител на туроператора „ Абакс “ и член на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Павлина Русева, член на УС на ОБТ, също е оказала поддръжка на клиенти и сътрудници. „ Нито за момент нямаше клиент, който да се тормози от липса на информация, а реакцията е образец за целия отрасъл “, акцентира Русева. Според нея по този начин ще се върне доверието в сектора. През последните седмици други туроператори не са реагирали по този метод, а са зарязали клиентите си, което се отразява на имиджа на целия отрасъл.

Георги Пасев добави, че зачестяват сериозните обстановки през летния сезон. На 16 юни е имало стачка на всички летища и пристанища в Тунис. Български туристи с под наем полет не са съумели да излетят поради стачката и са останали още един ден в Тунис. Полетът е пренасочен за идващия ден.

Иначе не престават големите опашки и проблеми по летищата в цяла Европа и изключително по основните места като Париж, Лондон, Амстердам, откъдето се появяват трагични видеа и фотоси. Затруднения има при чекиране, при обработката на багажа, има анулирани полети.

Хаосът в последните седмици се дължи на три фактора - стачки за по-високо възнаграждение на личния състав, дефицит на чиновници след пандемията и засилен трафик след рухването на рестриктивните мерки. За страдание, проблеми евентуално ще има и в идващите седмици. Летищните служащи в Париж да вземем за пример ще стачкуват още веднъж от 8 до 10 юли. Те желаят чисто нарастване на заплатите си от 300 евро на месец и набиране на личен състав, с цел да се посрещне увеличеният трафик. Летищният оператор ADP е предложил 4% против преустановяване на стачката в петък, само че офертата е била отхвърлена от синдикатите, оповестява France24.

Германските управляващи пък смятат, че отговорността за настоящия безпорядък е на летищните оператори. Федералният министър на труда Хубертус Хайл подлага на критика промишлеността, че не е съумяла да " вземе задоволително защитни ограничения " по време на пандемията, макар голямата икономическа помощ, която е получила от държавното управление. Заради рестриктивните мерки, въведени от началото на пандемията, доста работни места бяха закрити, а чиновниците се насочиха към други браншове. Само Fraport, който оперира на летището във Франкфурт, е съкратил към 4000 работни места.

Източник " Сега "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР