Нискотарифната авиокомпания Ryanair планира да повиши цените на самолетните билети

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair планира да повиши цените на самолетните билети
Коментари Харесай

„Rayanair“ планира поскъпване на самолетните билети

Нискотарифната самолетна компания " Ryanair " възнамерява да увеличи цените на самолетните билети заради повишаването на горивата, заяви пред ДПА Андреас Грубер, началник на немското поделение на авиопревозвача, съобщи БГНЕС.

" Средната цена на билетите за полетите с " Ryanair " евентуално ще бъде нараснала с сред 40 и 50 евро в границите на 5 години ", съобщи Грубер.

" Авиокомпанията се пробва да понижи резултата от повишаването на петрола, като подписва фючърсни контракти на закрепени цени и купува на ниска цена керосин, с цел да попълни своите ресурси от самолетно гориво, само че не може изцяло да омекоти удара на повишаващите се цени на горивата ", означи Андреас Грубер.

Той е и основен изпълнителен шеф на нискотарифната компания " Laudamotion ", която е дъщерно сдружение на " Ryanair ".

На фона на тежките времена за стопанската система нискотарифният транспортьор дефинира ценовата си политика като преимущество по отношение на тази на своите съперници, които оферират по-скъпи самолетни билети.

" В изискванията на криза повече хора ще обръщат внимание на цената на билетите ", счита Грубер.

" Ryanair " не е единствената самолетна компания, която подвига цените. Германският колос " Lufthansa " да вземем за пример разгласи по-високи цени на самолетните билети до края на годината, отбелязва ДПА.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР