Ниските заплати и несправедливото им определяне са сред основните причини

...
Ниските заплати и несправедливото им определяне са сред основните причини
Коментари Харесай

Несправедливи и ниски заплати водят до текучество във фирмите

Ниските заплати и несправедливото им установяване са измежду главните аргументи за текучеството във компаниите, заяви в петък в свое изследване Българската комерсиална промишлена палата (БТПП).

73% от интервюираните показват, че моторът за текучество на личен състав е размерът на заплатите. В проучването са взели участие 2460 заети лица, 748 работодатели, 53 браншови организации, 252 дирекции " Бюра по труда " ; 25 бизнес общности и 65 представители на обществени сътрудници през план " Устойчива претовареност и предварителна защита на текучеството на работната мощ ".

Другите съществени аргументи за овакантяване на работа са несправедливото систематизиране на възнаграждението - посочен от близо 67 % и неналичието на финансови тласъци - маркирана от към 63 на 100 от интервюираните.

Стресът също е причина за овакантяване на работа при 62 на 100 от заетите. А други 63 на 100 по принцип показват проблеми със здравословното си положение.

Мениджърите и ръководителите също водят до текучество на работното място. Над 60% от аргументите за овакантяване са властническото управление на началниците, както и неприятното отношение на работодателя към съответния чиновник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР