Ниската избирателна активност за мен не беше изненада, а закономерен

...
Ниската избирателна активност за мен не беше изненада, а закономерен
Коментари Харесай

Социолог за ниската активност: Народът показва, че политиците не отговарят на потребностите му

Ниската изборна интензивност за мен не беше изненада, а законосъобразен резултат. 

Това разяснява пред Нова нюз социологът Милена Статева. 

Избирателната интензивност с времето става все по-ниска и евентуално ще продължи да понижава. Премината е някаква граница, само че тази наклонност е от 20 години. Хората живеят с чувството за рецесия. Не бива обаче да заправяме, че както рецесията може да докара до загиване, по този начин може да изведе организма на по-високо равнище. Така че за мен това може да е добър знак. Но това ще е по този начин, в случай че политиците разчетат този знак, в случай че се вслушат, подхващат съответните ограничения и ни изведат на по-високо равнище на действие, уточни тя. 

Отдавна преминахме границата на 50% изборна интензивност, даже не помня по кое време е била и толкоз. Но към този момент е премината онази граница, при която даже и " междинен 3 " няма да могат да заловен нашите политици и оттова идва тревогата и шума за тази ниска интензивност от страна на гласоподавателя, уточни тя. 

Народът демонстрира, че партиите и политиците не дават отговор на потребностите му. Това е демокрацията - народът делегира на политиците отговорността да се осъществят неговите потребности. Така че при избори хората не назначават някакви хора, не ги и покачват. Те им делигират, разясни тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР