Нищожно малко тежки странични въздействия при ваксините срещу Ковид-19: до

...
Нищожно малко тежки странични въздействия при ваксините срещу Ковид-19: до
Коментари Харесай

При коя ваксина има най-малко тежки странични въздействия?


Нищожно малко тежки странични въздействия при имунизациите против Ковид-19: до този извод стигат откривателите от немския институт " Паул Ерлих ". А минимум тежки странични резултати има след имунизиране с AstraZeneca.

си остават безусловно изключение. След съвсем 9 милиона сложени ваксини в Германия институтът „ Паул Ерлих ", който дава отговор за сигурността на имунизациите, пресмята, че единствено при 0,3 от 1000 дози има подозрения за тежки странични резултати. Оттук и изводът, който вършат от института: имунизациите са „ ефикасна мярка за справяне с пандемията ".

При AstraZeneca има минимум тежки странични въздействия

По данни на института „ Роберт Кох ", до 12 март в Германия са осъществени 8,8 милиона имунизации. От тях 7 милиона са с имунизацията на BioNTech/Pfizer, 300 000 са поставените дози от препарата на Moderna, а. Дотук са регистрирани общо 19 194 подозрителни случая на нежелани резултати или на настъпили затруднения, от които 10 500 след имунизиране с препарата на BioNTech/Pfizer, 7663 след имунизация с имунизацията на AstraZeneca и 736 случая след имунизиране с препарата на Moderna.

Ваксинация в имунизационен център в Берлин
Редакцията предлага
Общо 2287 са записаните случаи на показали се тежки странични въздействия. Под тежки въздействия от „ Паул Ерлих " схващат такива странични резултати, „ при които се постанова пациентите да бъдат лекувани в болница или реакциите могат да бъдат избрани като значими от здравна позиция ". От тях 1728 са свързани с имунизацията на BioNTech/Pfizer, 352 - с препарата на AstraZeneca, 113 - с имунизацията на Moderna. Като % от поставените ваксини минимум са случаите на тежки странични резултати при имунизацията на AstraZeneca, излиза наяве от проучването на „ Паул Ерлих ".

След краткотрайното прекратяване на имунизациите с препарата на AstraZeneca, до 19 март са били регистрирани общо 14 случая на, а двама пациенти са умряли. Известни са и още два съмнителни случая след имунизиране с препарата на BioNTech/Pfizer. В моментта се правят спомагателни проучвания, които ще покажат дали има директна връзка сред имунизирането и настъпилите затруднения, оповестяват от „ Паул Ерлих ".

По данни на института, от началото на имунизационната акция в Германия има общо 351 смъртни случая със подозрения за допустима връзка сред леталния излаз и имунизирането. Във всички тези случаи умрелите са били имунизирани няколко часа до 40 дни преди настъпването на гибелта. От тях 286 случая са свързани с имунизацията на BioNTech/Pfizer, по четири случая се падат на Moderna и AstraZeneca. При останалите не е известно каква ваксина е била сложена на умрелия след това човек. От института прецизират, че при множеството от тези 351 случая става дума за пациенти с частично голям брой съпътстващи болести.

Обичайните странични резултати

Що се отнася до нормалните недоволства след имунизация - при трите ваксини се следят разнообразни реакции. При препарата на BioNTech/Pfizer имунизираните се оплакват най-често от болки в региона на инжекцията, от главоболие и изнемощялост. За имунизацията на AstraZeneca най-характерни са грипоподобните признаци, настинка и температура. А при Moderna постоянно настава кожен обрив.

*****

Вижте и това видео:
Какво се знае за имунизациите? Проф. Александрова дава отговор.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР