"Нищо няма да променя в кабинета, защото носи историческа стойност.

...
"Нищо няма да променя в кабинета, защото носи историческа стойност.
Коментари Харесай

Новият кмет на Русе разкри големия проблем на града

"Нищо няма да трансформира в кабинета, тъй като носи историческа стойност. Няма да върша оценка за предходния кмет Стоилов. Аз имам ясна визия по какъв начин може да наподобява Русе и ще преследвам нея с всяко изпитание, което върша ".

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 новият кмет на Русе Пенчо Милков. "Ще възложа цялостна инспекция в общината, имам 6 или 7 работни дни сега. Действително има проблеми, решаването им е било отлагано. Големият проблем са отчисленията в такса битови боклуци. Тази година сме внесли 3,5 млн., а следващата година съвсем 6 млн. досега сме събрали 17 млн. към този момент ", показа той. "Приходите ни се залагат с 5 млн. по-ниски. Има дупка в бюджета от 4,4 млн. готова е точка за повдигане на налога върху колите. За момента това е спряно. Обсъждане повдигането на такса битови боклуци, като вид. Големият проблем е цената на отчисленията ", сподели Милков.

"Заобикаляне на закона е да притежаваш 2000 автомобила. На един българин се записват стотици коли, след които се карат в Румъния. Те не подлежат на нищо, тъй като санкциите идват на български юридически лица. При нас се получава огромен финансов проблем тъй като начисляваме тези налози, само че не можем да ги съберем, тъй като нито един румънец няма да пристигна да заплати налог ", съобщи той. "Шофьорите на непознати коли не могат да бъдат санкционирани в България и те се възползват, с цел да нарушават брутално правата на придвижване. Ще възложа финансова ревизия в общината. Ще се обърна към способените органи, с цел да създадат проверка. Усещането е, че доста се крадеше. Управлението ми няма да е реваншистко ", разяснява кметът.

Ето кои са заместниците на кмета на Русе

"Имах проект по какъв начин да победя господин Стоилов, тъй като съм бил 5 години общински консултант и по-късно депутат. Аз съм социалист откакто бях нощна защита. Ако на премиера на Испания обясните, че е срамно да си социалист, значи и за мен е по този начин. Поколенията се сменят, във време в което нямаше интернет и бях студент се озовах в доста отрудена среда, нямаше Европейски Съюз, работеха шивашките компании непрекъснато. Потърсих отговор на въпроса за какво хората работят непрекъснато? Съпричастността оказва помощ на по-слабите ", сподели още той.

"Семейството ми е научило да обичам хората, да се грижа за тях, да бъда проведен. Никога член на моето семейство не ме е учил да бъда недодялан или да върша неприятно на хората. Не може да се разделяме в този момент, тъй като предците ни са били разграничени. Единението е пътя към триумфа. Трябва да работим единно ", добави Милков. "Хората в България не живеят добре. Партиите би трябвало да са водачи, да живеем гордо, да ни сочат като образец. Но това не е по този начин. Да имаш здрава и мощна политическа система е добре. Хората въплъщават систематичните партии. ГЕРБ също се трансформира в систематична партия ", показа той.

Новият кмет на Русе: Коалиция с до момента управлявалата партия ГЕРБ в Общинския съвет е невъзможна

"Изборът е личностен, а не трибуквен. Не ГЕРБ е управлявал, а администрацията на Стоилов, не Българска социалистическа партия ще ръководи, а аз. Социализмът е това да използваш ресурсите съгласно интереса на хората. Няма потребност да се сатанизират абревиатури. В Българска социалистическа партия има обновяване на хора с нови хрумвания и енергийна база ", приключи Пенчо Милков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР