Нищо не можем да направим, докато няма черно на бяло

...
Нищо не можем да направим, докато няма черно на бяло
Коментари Харесай

Костадин Язов за църквата в Коматево: Хората да сигнализир...

" Нищо не можем да създадем, до момента в който няма черно на бяло в действителност условия. Ако има нещо неправилно и притеснително, хората би трябвало да подават сигнали до виновните служби - полиция и ДАНС, даже и в кметството, а не да изземват функционалностите им и да подхващат дейности на своя воля ". Това сподели пред " Марица " кметът на регион " Южен " Костадим Язов по отношение на напрежението в " Коматево " поради църквата " Жътвари ".

Той разяснява, че сагата датира от най-малко година. От старта на пандемията обаче активността на църквата на ул. " Захаридово " замряла и не се е вдигал звук.

" Обадихме се в ДАНС, проверихме. Църквата е записана по Закона за вероизповеданията ", уточни Язов.

Райкметът описа, че преди повече от година е бил сигнализиран за разлепени афиши по парка за мероприятие и за активността на същата тази организация.

" Направихме изследване тогава, от ДАНС ревизираха, следят ги. Ако има подобен случай както се твърди, че примамват деца, който явно е стеснителен и не трябва да остава без последици, в реда на нещата е да се алармира и да се подхващат законни дейности. Иначе против какво ще се стачкува? Има си методика на работа ", разяснява Язов и добави, че казусът с църквата е нашумял още веднъж от началото на седмицата.

По думите му е доста по-добре и ще има по-голям резултат да се работи ненадейно и изненадващо след сигнали, в сравнение с да се тръби по обществените мрежи и по медиите, тъй като написаното там се чете от всички.

Хората от квартала, а и освен, оприличават активността на църквата " Жътвари " с тази на " Свидетелите на Йехова ". Притеснени са и по тази причина на следващия ден от 11 часа ще изразят недоволството си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР