Нищо лошо няма нито в комбайните, нито в земеделския труд.

...
Нищо лошо няма нито в комбайните, нито в земеделския труд.
Коментари Харесай

На-на-най-на - след джипа иде ли комбайна?!

Нищо неприятно няма нито в комбайните, нито в земеделския труд. Напротив, работата, която изкарва хляба, е богослужение. За жал, в последните 10 години целият бранш е в крах, само че не за това е думата тук. За друго иде тирада и то няма нищо общо с българското село и с работливите аграрни стопани.
Има общо с чалгата. Тя е на всички места, само че е изключително нездравословна, когато има политически проявления. А тъкмо в българската политика чалгата се вихри с цялостна мощ.
Картината става още по-тягостна, когато към властта напират откровени чалгари като Слави Трифонов. Каквото и да си приказваме за неговия ефирен професионализъм, едно е несъмнено - от появяването си в българския ефир до ден-днешен той печели с чалга. И е неин главен агитатор, водач и преподавател. Слял се е с нея дотам, че са станали синоними.
А какво е чалгата, в случай че не пошло забавление, заразило към този момент и най-малките?
Много се възмущаваме от джипката на днешния министър председател. От мъдростите, които ръси от нея. От парите, които " раздава " отново от нея. Но какво се задава след Борисовата джипка? Комбайнът на Слави от пошлата му песничка " Комбайнеро-интелигентска ":
" Няма да те запитвам на-на-най-на
искаш ли да вършим на-на-най-на
Тука във комбайна на-на-най-на
двама ще осъществим плана-най-на ".
Подобна стилистика няма потребност от интерпретация. Човекът, кадърен да сътвори подобен шедьовър, ще отвори нова страница в българската просвета, когато се докопа до опцията да я ръководи.
Този неотдавна стъпил на политическата сцена създател е живото доказателство за това, че комбайнеро-интелигенцията не е починала дружно с ТКЗС-тата. Тя и до през днешния ден ръководи на всички равнища и резултатите са забележими - обедняващо население, сринато опазване на здравето и все по-печално обучение. По всичко проличава, че има предпочитание да продължи да ръководи.
И това ще бъде изцяло допустимо, в случай че допуснем джипката на Бойко да бъде сменена от комбайна на Слави. Тогава и от културата, и от политиката, ще остане една на-на-найна.
Автор: Стефан Стефанов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР