НИМХ Четири области в Южна България днес са с предупреждения за

...
НИМХ
Четири области в Южна България днес са с предупреждения за
Коментари Харесай

Предупреждават Благоевград за много дъжд утре! Обявиха оранжев код

НИМХ Четири области в Южна България през днешния ден са с предизвестия за рисково време и " жълт " код поради сняг, дъжд и вятър.

Днес над страната ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. От югозапад ще стартират превалявания, най-вече от дъжд, в северозападните региони и по високите полета на Западна България от влажен сняг. Ще духа слаб, след обяд в Източна България сдържан вятър от юг-югоизток, в северозападните региони - от североизток. Максимални температури сред 6° и 11°, в северозападните региони по-ниски – сред 2°-5°. През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат, ще обзет страната и ще се усилят.

Над планините ще е облачно. След обяд от югозапад ще стартират превалявания от сняг, под 1000 метра от дъжд. Значителни ще са преваляванията в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра - към 3°, на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд тук-там по северното крайбрежие все още ще превалява дъжд. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта още веднъж ще се засилват. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

За на следващия ден метеоролозите оповестяват, че времето над страната ще бъде по-лошо. Това се вижда и в оповестения " оранжев " код за 11 области, измежду които е и Благоевград. За други 9 пък е оповестена по-ниската степен - " жълт " код.

Над Благоевград и региона се чакат солидни превалявания от дъжд.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР