Никой производител няма да ви каже цялата истина за това,

...
Никой производител няма да ви каже цялата истина за това,
Коментари Харесай

Черен списък с най-вредните храни в България

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и какъв брой химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.

Индустрията желае да вярвате в това, че се храните с екологично чисти артикули евтино, с същинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. Истината е, че съвсем няма храна, която да не съдържа химикали , подобрители и куп други неща, които не бихте желали да попадат в организма ви.
Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме. Представяме ви черния лист на най-вредните храни в България.

1. Кренвирши - съдържат всичко друго, само че не и месо
Когато ядете кренвирши, на практира сервирате в чинията си добре замаскирани скотски останки - от кости до остатъчни органи и лой. Всички салами с цена на кг под 10 лв. също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се поставят разнообразни типове овкусители и оцветители, които постепенно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.


2. Колбаси, пушени меса, риба - канцерогенни
Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се трансформират в нитрозамини - щета за здравето ни, от която мъчно можем да се избавим.


3. Безалкохолни питиета - течната отрова
Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички типове безалкохолни питиета. Една от най-трайните последствия след несъразмерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат голям % изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката щета, само че сигурно не за подценяване.


4. Маргарин
Най-вредната съставна част на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са мощно канцерогенни.


5. Сладкиши - шоколади, вафли, бисквитки и други сходни
Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени цифри с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, само че малко на брой могат да откажат сладкото.


6. Чипс - сол, лой и калории
Чипсът е една от най-вредните храни, които са огромен провинен за затлъстяването в Съединени американски щати, а към този момент и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат приблизително 70 калории, а 100 гр. чипс - 550 калории. Избирайте мъдро.


7. Разтворими питиета - 100% изкуствени съставки на добра цена
Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги - всичко това е безусловно изкуствено.


8. Бързите закуски - знаем си за тях

Знаем, само че не вършим нищо по въпроса, с цел да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл. ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предложение на сходни храни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР