Никой никога не се чувства възрастен. Но ако наближавате 40

...
Никой никога не се чувства възрастен. Но ако наближавате 40
Коментари Харесай

8 полезни умения, които да овладеете, преди да навършите 40

Никой в никакъв случай не се усеща възрастен. Но в случай че наближавате 40 година, харесва ли ви или не - към този момент сте подобен. И ви е извънредно време да развиете и затвърдите основни умения, които да ви оказват помощ в живота. Ето кои от тях биха ви били най-полезни.

1. Умението да преговаряте.

Научете се да бъдете общителни, само че твърди, и да отстоявате ползите си.

2. Умението да водите диалог на среща или празненство.

Много хора се усещат неудобно да завързват диалози с непознати, само че това е умеене, което основава контакти с огромен предстоящ капацитет.

3. Умението да спестявате мъдро.

Според някои специалисти до 40-годишна възраст би трябвало да сте икономисали сума, равна на три пъти по годишната ви заплата. Дори това да ви се коства доста, е значимо да спестявате задоволително, с цел да сте спокойни за бъдещето.

4. Умението да поддържате връзките си.

Ако си мислите, че връзките ви с приятелите, половинката и децата нямат потребност от специфични старания, грешите. Инвестирайте във връзките си, вместо да ги пренебрегвате поради ежедневните служебни задължения.

5. Умението да казвате " не ".

Най-добрият метод да развиете увереността да отказвате молби или задания е да осъзнаете, че има неща, които не можете да си върнете - времето си, здравето си, полезностите си. Не правете компромис с тях.

6. Умението да се отдавате изцяло на заниманията си.

Нека работата и фамилията не са единствените неща в живота си. Намерете неща, които ви харесват, и понякога им се отдавайте изцяло, с цел да съхраните мозъка си и психическото си здраве.

7. Умението да откривате " пресечната точка " в кариерата си.

Пресечната точка е там, където се свързват това, в което сте положителни, това, което обичате да вършиме, и това, за което получавате самопризнание.

8. Умението да си създавате здравословни привички.

Експериментирайте с физически интензивности, които ви харесват. Установете кои храни въздействат най-добре на организма ви и залагайте на тях. Погрижете се занапред за здравето си, с цел да не съжалявате след това.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР