Никой не ми каза мотивите за моето освобождаване. Такива не

...
Никой не ми каза мотивите за моето освобождаване. Такива не
Коментари Харесай

Има ли финансов интерес зад освобождаването на шефката на Автомагистрали - аргументите на Десислава Христова

" Никой не ми сподели претекстовете за моето освобождение. Такива не са написани и в протокола за освобождение, нито съм потърсена за диалог. Вчера пробвах да се видя с министъра (бел.ред.-Гроздан Караджов), само че получих отвод. Причини обаче сигурно има, само че те не съответстват с оглушителното безмълвие сега. Явно преча на някого. Много е необичайно три месеца откакто си минал конкурс да бъдеш освободен без съображение. "

Това съобщи пред Студио Actualno някогашната към този момент шефка на " Автомагистрали " Десислава Христова, която има подозрения за финансови ползи в освобождението си. Те са свързани с съответна компания, получила солидни задатъци за подсилване на свлачища. Става въпрос за компания " ДЛВ ", с която е обвързван сегашния началник на АПИ и някогашен народен представител от " ИТН " – Тодор Василев.



Финансовият интерес

" На 23 декември разясних с министъра (бел.р.: Гроздан Караджов) тематиката за свлачищата и Едрев (бел.р.: Николай Едрев е назначен на поста ръководителя Отдел “Процедури, публични поръчки и надзор на договорите ” в “Автомагистрали ” от самата Десислава Христова, а след това и освободен). Като фрапантен образец показах компанията " ДЛВ ", която е измежду компаниите, получили най-вече задатъци по свлачищата ", разкри Христова.

" Направихме частична проверка на свлачищата, с концепцията да се продължи, което е публично входирано и при новия министър. Процесът стартира при госпожа Комитова. Имаме данни, че плановете там са много по-раздути, в сравнение с е належащо. Да се усвоят едни пари. Там има какво да намерят органите, които проверяват " инхаусите ".

Когато беше назначен нов изпълнителен шеф на АПИ, в медиите излезе, че той е обвързван с компанията " ДЛВ ". Аз този човек (бел.р.: Тодор Василев) не го познавам и нямам никакви контакти с компании. Тази компания беше дадена като образец за некачествено строителство на " Дондуков ", уточни Христова.

Тя засяга един столичен парадокс от май месец 2021 година, когато на основния бул. " Дондуков " безусловно бликна разтопен асфалт, а прекосяването на пешеходци извънредно доста се затрудни. Обработката на пукнатини е осъществена от компанията „ ДЛВ “ ЕООД. За коментар пред медиите се яви тогава точно Тодор Василев – финансов управител на компанията реализатор " ДЛВ ".

" Дадох този образец с " ДЛВ " на министъра преди Нова година. След това беше назначен новият изпълнителен шеф, който стана дясна ръка на министъра (бел.ред.: Тодор Василев, който беше назначен за началник на АПИ в края на 2021 г.). Човек, който може да влиза без да чука при него. След това се заприказва за индексация и че има писма от компании, че парите не са задоволителни. Такива писма няма, а те би трябвало да са при нас. Доколкото разбрах, няма такива публични писма и претенции и в АПИ. Когато това излезе като информация от министерството, такива данни нямаше.

Навързваме всички тези неща и стигаме до моето освобождение, което тече внезапно от Нова година насам, въпреки и скрито, както и фактът, че министърът ме вижда и поздравява, само че не ми споделя нищо и най-после ме освобождава ", споделя Христова.

Тя изясни, че въпросната компания е пред правосъден спор с " Автомагистрали " поради подсилване на свлачище, обект който беше даден като образец и в комисията " Манолова ": " Там има много наддадени задатъци. Когато се направи цялостната проверка на тези обекти, ще се види кое какъв брой коства, в случай че се направи както би трябвало ".

" По отношение на задкулисието, в случай че човек има причина да не работи с теб и нещо си нарушил, каквото няма - той ще ти го каже. Няма просто да те освободят, без да ти кажат дума и бордът да остане от 4 индивида, а по правилник би трябвало да са 5 ", съобщи още Христова. Проверка на Actualno.com по проблема тук.

Сигнал против себе си

" Подадох сама сигнал против себе си, с цел да предизвикам следствие по медийна обява, с цел да изчистя името си ", оповести тя. " Задкулисието е част от системата. Сигнали и пасквили против мен вървяха от освобождението на господин Едрев, който евентуално е формалният мотив, въпреки и мълчалив, за моето освобождение. "

Има ли следствие против Десислава Христова?

" Убедена съм, че не. Аз ще подам публично искане по ЗДОИ до всички нужни институции, с цел да получа формален отговор на въпроса. Нито някой ме е търсил по този мотив, нито имам такива сведения. По-скоро това са медийни фойерверки, които са в звук с изявленията на Бивол и клеветите на господин Едрев. Категорично нямам нищо общо, нито с раздаването на милиарди, нито с изборите на компании, нито съм била там по това време. "

Защо е освободен Николай Едрев?

" Той не спазваше трудовата дисциплинираност и създаваше предпоставки за напрежение и спорове с колектива. Като става дума за " другарския съд при Комитова ", за който написа Бивол, той беше провокиран от същото лице. Незнайно за какво счита, че неговото уволняване би трябвало да мине и през папата? Той е назначен от нас и освободен от нас. "

Пълното изявление можете да чуете във видеото



Още от ИНТЕРВЮ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР