Никой български производител не изнася оръжия нито за Украйна, нито

...
Никой български производител не изнася оръжия нито за Украйна, нито
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: От 2014 г. по никаква причина не е изнесено и едно войнишко копче към Украйна

Никой български производител не изнася оръжия нито за Украйна, нито за Русия. Това разгласи пред Емилиян Гебрев - оръжеен производител и търговец.

" Ние нямаме към днешна дата каквото и да било отношение по въпроса. От 2014 година, когато бяха Минските съглашения, за тази дестинация по никаква причина не е изнесено и едно войнишко копче ", съобщи Гебрев.

По думите му търговията с оръжие е най-контролираната и регламентираната активност.

" Комисия управлява експорта на оръжие и муниции, те са хората, които взимат съответните решения политически. Това се управлява от митница, полиция, държавна организация, национална сигурност ", уточни той.

" Групата фабрики, които са в състава на компания " Емко ", се занимават с по този начин наречените планови доставки за страна като Индия и Алжир. Имаме планови доставки и към други страни - Полша, Чехия, Словакия, Словения, Литва, това са нашите пазари ", сподели още той.

" Никога за Русия аз не съм изнасял продукция, откогато е учредена компанията през 1992 година до ден сегашен ", безапелационен беше Гебрев.

Той напомни, че сме били част от Варшавския контракт.

" По тази линия като производители ние имахме своите отговорности и сме доставили тогава преди време оръжия за някогашния Съветския съюз. Навсякъде във всичките някогашни републики има български муниции и въоръжение ", изясни той.

" На това софтуерно равнище се развиват и военните дейности, като се изключи някои високотехнологични оръжия, които те са си ги имали по линията на по този начин наречената Съветска войска. България е член на Алианса, ние би трябвало да се подчиняваме на по този начин наречените групови решения. Там участват министър ръководителя, министъра на защитата и президента ", напомни още оръжейният търговец.

" Аз имам доста случаи, в които съм отказвал доставки, имам канцелиран действителен контракт за доставки към страни от Близкия Изток. При подписан контракт, при почналото произвеждане, ние го прекратихме и понесохме много загуби, само че въпреки всичко би трябвало да има и морал в същото време ", сподели в умозаключение Емилиян Гебрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР