Никос Кодзиас: Бъдещето принадлежи на нашето приятелствоЗа приятелството между гръцкия

...
Никос Кодзиас: Бъдещето принадлежи на нашето приятелствоЗа приятелството между гръцкия
Коментари Харесай

Никос Кодзиас: Бъдещето принадлежи на нашето приятелство

Никос Кодзиас: Бъдещето принадлежи на нашето другарство
За другарството сред гръцкия и македонския народ, за позитивните резултати за двете страни, които ще им донесе Договорът от Преспа, откакто се трансформира в всекидневие за жителите и от двете страни на границата, приказва в екслузивното изявление за македонската организация МИА някогашният първи посланик на Гърция Никос Кодзиас.

"Бъдещето принадлежи на нашето приятелство", е посланието, което Кодзиас насочи и изрази твърдото си разбиране, че "приятелските връзки сред страните в цяла Европа ще бъдат както сред Северна Македония и Гърция".

С другарски звук някогашният външен министър на Гърция отговори на редица въпроси, директно или индиректно свързани със съглашението за името на Македония.

Кодзиас разкри по какъв начин са почнали договарянията - от септември предходната година, през Давос и Сунион до Преспа, когато той и македонският му сътрудник Никола Димитров подписват съглашението. „ Заедно с министъра на външните работи на Македония евентуално ще се срещнем още веднъж на конференция през март в Атина “, твърди той.

Въпреки че към този момент не е министър, Кодзиас към момента е оптимист, че в гръцкия парламент има парламентарно болшинство за одобрение на Договора от Преспа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР