Николай ШОПОВ Безспорно, всички очакваха негативна реакция след срещата на

...
Николай ШОПОВ Безспорно, всички очакваха негативна реакция след срещата на
Коментари Харесай

Боже, какъв либерален вой!

Николай ШОПОВ

Безспорно, всички чакаха отрицателна реакция след срещата на президентите Тръмп и Путин в Хелзинки. И нямаше по какъв начин да бъде другояче, откакто още преди нея започнаха негативни мнения, предизвестия, закани. Най-активни бяха в Съединени американски щати, Англия, Украйна. Eвропейският съюз също не остана настрана. Беше напомнено на Тръмп кой е най-големият другар на Съединени американски щати. Да не не помни, че Русия е страна агресор, че се намесва във вътрешните каузи на Съединени американски щати и други страни, че подкопава Европейски Съюз, че Путин е деспот. На Тръмп му се даваха препоръки да внимава, тъй като Путин е умел договарящ, умее да се харесва, умел политик.
Но това, което се случи след срещата, надмина всички упования.

Същинско цунами


се стовари върху президента Тръмп. В този проливен дъжд от изявления, изявления, разбори, мнения се включиха сенатори, конгресмени, политици, анализатори, публицисти. Изказващите и пишещите не се свеняха от груби квалификации и обиди. Вече дни наред не стихва офанзивата против американския президент. Срещата беше наречена оскърбление и срам за Съединени американски щати. Дори културистът Арнолд Шварценегер дефинира Тръмп като "варен макарон ". Имаше и други обидни квалификации. Въпросите бяха от кой по кой смайващи. Защо се е срещнал на четири очи с Путин? Но белким не се среща по този метод с други водачи? Нима не се срещна на четири очи с водача на КНДР? Тогава за какво нямаше този писък? В Съединени американски щати считат, че американският президент би трябвало да се държи като основен, да постанова мнението си, да не си разрешава пълноправен разговор с президента на Русия. Те към момента не могат да схванат, че живеят в изменящ се свят, в който Съединени американски щати не са единствената мощ, че към този момент освен те ще дефинират дневния ред.
А може би реакцията беше толкоз остра, тъй като стана след срещата на НАТО, където Тръмп се държа много остро с сътрудниците си от блока? Разбира се, че освен поради това.
Нормалните хора си задават въпроса какво неприятно има в това да се подобрят връзките сред двете велики страни? Какво неприятно има в това президентите на Русия и Съединени американски щати да се държат културно, вежливо и възпитано на срещата посред им и на конференцията? Какво неприятно има в това да се обсъдят проблемите, които съществуват сред двете страни, а също и други проблематични въпроси. Нима това е изменничество и уязвимост? Нима светът не се интересува от контрола на въоръженията и неразпространение на нуклеарното оръжие? Нима не би трябвало да се реши казусът с бежанците и филантропичната помощ за Сирия? Не, демократичната общественост се интересува единствено от един въпрос - "намесата " в президентските избори през 2016 година Но белким има рационален човек, който може да си намерения, че 12 хакери могат да предопределят резултата от изборите в Съединени американски щати? Нима е допустима успеха на последователите на излизането на Англия от Европейски Съюз поради "намесата на Русия "? Нима е толкоз велика и мощна тази Русия, която съгласно демократичната общественост е изостанала в икономическо и софтуерно отношение страна?
Защо е тази безпощадна рецензия на демократичния хайлайф? Защото виждат, че техният свят се разрушава. Защото войната против Русия

им обезпечава политически и стопански облаги

Демонизирането на Русия значи милиардни облаги на производителите на оръжие. Западна Европа видя в срещата Путин-Тръмп опасност, че може да остане без своя настойник. Европа и последователите на евроатлантизма изпитват боязън, че американският президент желае да унищожи Европейски Съюз и НАТО. Разбира се, този боязън е безпочвен, тъй като на този стадий това не е допустимо, а и един от главните консуматори на американското оръжие са страните членки на НАТО. Такъв пазар не е за изпускане.
Тръмп от своя страна не остана задължен на своите съперници. Той акцентира, че някои средства за всеобща информация мощно "желаят борба с Русия. " А също по този начин, че даже "да донесе Москва, те ще питат, а за какво не и Санкт Петербург "? Преди срещата той разгласи, че връзките са неприятни поради "глупавата политика на Съединени американски щати и лова на вещици. " Това в допълнение раздразни демократичния хайлайф на Съединени американски щати.
Големият проблем на Съединени американски щати и на Тръмп е, че в страната се води безпощадна политическа война. Президентът е подложен на необикновен напън и офанзиви като средствата не се сортират. Единственият сериозен коз на съперниците му е съветската интервенция в изборите. Дори се пробват да кажат, че той е съветски сътрудник, вербуван още през 80-те години, което е извънредно несериозно. Безспорно американската политическа система боледува. Политическата просвета е достигнала много ниско ниво. Желанието да се разпитва преводача на срещата е показателно. Веднага след срещата беше оповестено, че ще бъдат наложени нови наказания против Русия - лични и секторни. Арестувана беше и студентката Мария Бутина като изкупителна жертва. Някои даже считат, че тя е определена преднамерено поради близостта на името й с Путин. Свирепата война няма граници даже да е належащо службите да работят против президента на страната си. В записките си Джеймс Коми, някогашен началник на ФБР, споделя по какъв начин е предавал Тръмп. Когато са се срещали единствено двамата и Тръмп е споделял секретна информация, Коми си е правил бележки и е запознавал своя заместител. Но освен това, той е имал втори образец от бележките, които е предавал на средствата за всеобща информация. Шефът на разузнаването предава президента си!
Войната, която се води против Тръмп, е световна, само че има и един съответен мотив. Това са

междинните избори през ноември

Ще се избират нови 26 конгресмени, което може да докара до ново преразпределение на силите в Конгреса. Тръмп има опасения да не загуби тези избори, тъй като това ще окаже въздействие и на президентските избори през 2020 година Затова и тази среща с президента Путин беше значима за Тръмп. Той се пробва да избие единствения коз на "Вашингтонското тресавище " - съветската интервенция. Той ще разиграва картата за ограничение на нуклеарното оръжие, тъй като по този метод обезпечава националната сигурност на Съединени американски щати. А по тази причина е належащо да се среща с Путин. И незабавно се заприказва за покана за нова среща. Не би трябвало да се не помни, че Тръмп има огромни триумфи във вътрешната си политика. Реформата в данъчната система, опазването на здравето, понижаване на безработицата, нарастване на заплатите, стопански растеж. Това са все мощни позиции, които му дават съображение да има вяра, че може да победи. Може би целеустремено той провокира цунамито от рецензия да се излее в този момент, с цел да може да отиде на изборите през ноември по-спокойно.
Политическата война в Съединени американски щати няма да приключи скоро. Либералният хайлайф няма да се откаже да води войната против измененията в политиката на Съединени американски щати, които желае да организира Тръмп. А тези промени ще окажат неизбежно въздействие и върху политиката на други страни, което пък ще промени международния ред, ще промени настоящия свят. Ето от това се боят апологетите на либерализма. Но както е казано, колелото на историята се върти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР