Николай Николов, бивш началник на ОДМВР-София, заяви в ефира на

...
Николай Николов, бивш началник на ОДМВР-София, заяви в ефира на
Коментари Харесай

Бивш шеф в МВР: Полицията е била на крачка, на една ръка от залавянето на Пелов, но...

Николай Николов, някогашен шеф на ОДМВР-София, съобщи в ефира на bTV, че полицията е трябвало да организира по-мащабно търсене на избягалия пандизчия Владимир Пелов, с цел да го залови.

Николов подсети,че наскоро е разкрил къде може да се крие Пелов. Интересно е, че преди години точно Николов е заловил Владимир Пелов и го е вкарал в пандиза.

„ Полицията е била на крачка, на една ръка от неговoто залавяне, само че са нямали късмет, който е необходим в такива моменти. Предположих, че в региона на Стара планина към Ботевград ще се укрие Пелов, защото там има големи благоприятни условия за укриване на нарушители и рецидивисти. Там има 33 000 вили, запустели и изоставени, които основават удобна опция за леговище.

Трябвало е по-мащабно да се подходи в издирването. Ние преди години обикаляхме този път непрекъснато, използвахме и камерите на Гранична полиция. Тогава Пелов беше арестуван и влезе в пандиза.

Той беше рисков човек, хората се тормозят от него. Страхът е главния мотор, с цел да му оказват помощ през тези два месеца, откакто избяга от пандиза.
Причината за престрелката в Ботевград, при която бе погубен Пелов? Явно Пелов и Марио Панчев са имали взаимоотношения. Ако фактически Панчев е бил очевидец против Пелов, който е нечовечен и злопаметен човек, това е една от аргументите Панчев да бъде издирван, с цел да бъде премахнат.

Трябва ли да има оставки на полицията в Ботевград? Нека да си създадат разбора в Министерство на вътрешните работи, те ще вземат най-адекватни ограничения. Дали ще има оставки или санкции, това е от компетенцията на Министерство на вътрешните работи. Искам да прикани медиите и обществото, дано бъдем по-снизходителни към Министерство на вътрешните работи, ние непрестанно ги хулим и търсим пропуските им, а когато на нас ни се случи нещо, първо отиваме в Министерство на вътрешните работи за помощ ", съобщи Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР