Николас Мадуро потвърди, че висши официални венецуелски представители са преговаряли

...
Николас Мадуро потвърди, че висши официални венецуелски представители са преговаряли
Коментари Харесай

Мадуро потвърди за тайни преговори на Венецуела със САЩ

Николас Мадуро удостовери, че висши публични венецуелски представители са преговаряли с Белия дом , откакто се появиха информации, че неговият вицепрезидент е преговарял за слизането му от власт със Съединени американски щати.

" Потвърждавам, че в продължение на месеци имаше контакти сред високопоставени чиновници от държавното управление на Доналд Тръмп и от боливарското държавно управление, което управлявам - с моето категорично и директно позволение ", разкри властническият водач на Венецуела в телевизионно послание пред нацията.

" Различни контакти през разнообразни канали ", добави Мадуро, представен от " Гардиън ".

Разкритията на Мадуро бяха направени, откакто в две информации в американските медии се твърдеше, че Диосдадо Кабейо, един от най-влиятелните и страховити мъже във Венецуела, е взел участие в " секрети диалози " със представители на Тръмп.

В неделя американското издание Axios излезе с информация, че през последните месеци 56-годишният ръководител на подкрепящото Мадуро Учредително заседание, е разговарял с топ съветника на Тръмп за Латинска Америка - Маурицио Клавер-Кароне. Някои от представителите на Тръмп сметнали това за позитивен знак, показващ, че доближеният кръг на Мадуро " последователно се пропуква ".

" Асошиейтед прес " твърди, че Кабейо се е срещнал с човек, който е " в непосредствен контакт с администрацията на Тръмп " в Каракас през предишния месец и че е планувана втора среща. Твърди се, че Съединени американски щати се надявали, че обвързването с Кабейо ще ускори вътрешните борби, които се счита, че се водят във върховете на администрацията на Мадуро.

Наблюдатели на политиката във Венецуела посрещнаха тези информации със песимизъм, като явно те целят да дестабилизират изпадналата в рецесия администрация на Мадуро посредством подклаждане на параноя в доближения му кръг.

По-рано Тръмп разяснява пред публицисти: " Разговаряме с разнообразни представители на Венецуела. Не желая да споделям с кои, само че беседваме на доста високо ниво. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР