Никола Тесла несъмнено е един от най-великите изобретатели в световната

...
Никола Тесла несъмнено е един от най-великите изобретатели в световната
Коментари Харесай


Никола Тесла несъмнено е един от най-вели


Никола Тесла безспорно е един от най-великите изобретатели в международната история
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако първото нещо, за което се сещате, чувайки името „ Тесла ”, е тип красиви електрически коли, би трябвало да си припомните, че това в действителност е името на един от най-великите изобретатели на всички времена – Никола Тесла.

Поредното доказателство за тежестта на името Тесла се видя преди броени дни на търг в, когато негово писмо, дълго четири страници, с персонален подпис, беше продадено за 341 295 $. Писмото е написано до редактора на New York Sun Пол Дана на 25 февруари 1901 година Вътре се разисква мястото на Тесла измежду най-значимите изобретатели в Америка.

По това време изявленията за изобретенията на видните електроинженери съставляват значима част от медийния пейзаж, отбелязва. От своя страна, Тесла се старае да потвърди надалеч по-голямата стойност на своите планове пред тази на други изобретатели като Томас Едисон.
още по темата
В писмото на Тесла се загатват както Едисон, по този начин и основателят на телефона Александър Бел. „ Телефонът ще остане потребен вечно и по този начин евентуално и моето откритие, защото разрешава потреблението на по най-простия и най-икономичен метод ”, предсказва по това време Никола Тесла. В същото време по това време той чака, че „ скоро ще бъде обречена ”.

Наблюдатели на аукционния живот разясниха, че това е най-скъпото писмо на звезда, продадено на търг, досега. За съпоставяне, писмото на Айнщайн, в което той разисква своята доктрина на относителността, е продадено за 25 781 $.

Навярно принос за високата цена на писмото на Никола Тесла има фактът, че през днешния ден носи неговото име, допускат пазарните наблюдаващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР