Никола Нейчев се отказа от купата за най-техничен състезател на

Никола Нейчев се отказа от купата за най-техничен състезател на ...

Борец се отказа от купата за най-техничен състезател в Сливен


Никола Нейчев се отказа от купата за най-техничен състезател на Държавния личен шампионат по свободна борба за юноши в Сливен, информират от федерацията ни.

Аргументът на младия борец на "Армеец - ЦСКА" бе да има стимул да бъде толкова убедителен на летния шампионат, колкото и сега. Нейчев бе безапелационен в категория до 70 кг, като на финала тушира Айкан Сеид ("Локомотив", Пд).

Така купата отиде при Рухан Расим. Бронзовият медалист от Евро 2018 за кадети също бе убедителен в категория до 61 кг, като на финала срази с технически туш 10:0 Исмаил Помаков.

Призът за най-резултатен борец получи шампионът при 92-килограмовите Кольо Димитров. На финала представителят на домакините победи с 5:0 Сурай Руфат.

В най-интригуващата категория до 125 кг Георги Иванов, европейски вицешампион за кадети, прегази с 11:0 Стоян Илиев, бронзов медалист от световно и европейско за кадети. Така Иванов прибави и титла при юношите, след като преди 10 дни стана и шампион при мъжете за втора поредна година.

А Христо Ташев, който през 2019-а спаси момченце от удавяне на бургаския плаж, триумфира при 74-килограмовите след 11:3 срещу Александър Димитров.
Млад борец е спасил от удавяне второто момче в Бургас
Млад борец е спасил от удавяне второто момче в Бургас

Ташев тренира борба от 5 г.

Източник: topsport.bg