Никога не знаеш кога мелодията ще дойде при теб, кога

...
Никога не знаеш кога мелодията ще дойде при теб, кога
Коментари Харесай

Араш пред БНР: Ако правиш нещо смислено, хората ще се припознаят в него

" Никога не знаеш по кое време мелодията ще пристигна при теб, по кое време концепцията и възприятието ще се появят . Може да е, до момента в който си на вечеря. Или по време на празненство. Трудно е просто да отидеш в студиото и да си кажеш - ок, хайде да създадем шлагер, гледайки в стената. Понякога работи, само че не постоянно ". Това показа в изявление за БНР любимия на генерации реализатор от ирански генезис Араш. 

Араш записва дебютния си албум през 2005 година. Синглите му Boro Boro и Temptation (в дует с Ребека Задиг) се издигат в топ класациите в Европа, а видеоклиповете към тях се излъчват по повече от 20 издания на MTV в разнообразни страни. През годините работи с Шаги, Шон Пол, Снууп Дог. Има и няколко дуета с Хелена Йозефсон. В YouTube клиповете му са с над 700 милиона преглеждания. 

Певецът, композитор и продуцент е работил за малко в бар в Слънчев бряг, единствено за развлечение. 

" Първите ми мемоари са от Слънчев бряг. Но това не е същинската България , съгласно мен. Много туристическо място е, несъмнено, всички са там, с цел да честват. Всяка страна си има такава празненство локация. Спомням си столицата ви София. Бях там по покана на една огромна радиостанция. Направихме ужасно шоу. Дойдоха най-малко 20 000 души. Не чаках толкоз доста от българските почитатели . Те започнаха да пеят с мен. Дори на родния ми език - фарси. Помнеха текстовете на песните ми, бях шокиран. Много се зарадвах, че допирам сърцата на хората и ги върша щастливи. Много прелестен спомен ми остана . По сходен метод в толкоз доста страни публиката знае текстовете на песните ми на фарси. Хора от Иран и района, които идват на концертите ми, благодарят от сърце. Разказват ми, че техни другари от разнообразни националности пеят моите песни и това ги прави доста горди. Най-добре обаче приказвам на шведски, тъй като в Швеция съм прекарал най-вече години от живота си ", показа Араш за предаването " Нощен Хоризонт ". 

Той върна и лентата обратно, спомняйки си за музикалното начало: 

" Бях на 14 или на 15 години и имахме музикална тайфа в учебно заведение. С някои от моите другари в Швеция започнахме такова музикално начинание . Не правихме най-хубавата музика, само че давахме всичко от себе си. Бандата ни се споделяше " Стерео инжекция ", бяхме пет деца, дружно ходехме на учебно заведение. Започнахме да пеем по разнообразни дребни места и фестивали. Градът ни уреждаше събитията. Такъв бе и първият ми контакт с публиката ". 

Араш счита, че в случай че правиш нещо свястно, хората ще се припознаят в него

" Ако не си вложил необикновен смисъл публиката слуша песента, да, може би даже харесва за къс интервал от време, след това обаче тя се изпарява ". 

Цялото изявление с Араш можете да чуете в първите часове на 16 юни в предаването " Нощен Хоризонт " с водещ Иван Русланов. 

Слушайте на вълните на Програма " Хоризонт " или онлайн на
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР