Никога не сме имали договори с Държавната консолидационна компания и

...
Никога не сме имали договори с Държавната консолидационна компания и
Коментари Харесай

"Някой си търси оправдание": собственикът на "Сиела Норма" опроверга новия сюжет на ГЕРБ за изборна манипулация

Никога не сме имали контракти с Държавната консолидационна компания и Българската банка за развиване. Никога не сме водили договаряния, в никакъв случай не сме взели участие в процедури. Не познавам шефовете им. " Това съобщи пред Би Ти Ви Иван Тодоров, мажоритарен притежател на " Сиела Норма " и ръководещ съучастник в адвокатското сдружение " Георгиев, Тодоров и ко ".

Един от причините, с които Ваня Караганева, изпълнителен шеф на консолидационната компания, беше освободена от останалите членове на съвета на шефовете, е версия, че е взела еднолично решение за преустановяване на пълномощията на процесуалния представител на ДКК и е назначила различен, за което е заплатен хонорар, който към този момент един път е даден.

Обвинението на съвета на шефовете на компанията, назначени от държавното управление " Борисов 3 ", бе допълнено от Тома Биков от ГЕРБ, който през вчерашния ден съобщи, че наетата адвокатска адвокатска фирма за работа, за която е платено, е обвързвана с компанията - снабдител на машините за гласоподаване, " Сиела Норма ". Последва, на който Любомир Талев разгласи, че Българската банка за развиване приготвя нов контракт за юридически услуги за " шестцифрена сума ". " Остава да разберем дали със същата адвокатска фирма ( " Георгиев, Тодоров и ко " - бел ред.) или с друга, в която е работила Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ", сподели той. От ГЕРБ демонстрираха скица, която съгласно тях демонстрира връзката сред обособените участници - създателите на " Продължаваме промяната ", адвокатската адвокатска фирма, " Сиела Норма ", която достави машините за изборите, и президента Румен Радев. " Вижте какъв " квартет на смяната ", възкликна Георг Георгиев, който бе зам.-министър на външните работи в последния кабинет на Борисов, като заключи, че точно това е логиката, която изяснява за какво прогнозите на социолозите са се разминали с 10 пункта с крайния резултат от изборите за парламент през ноември.

" Защо е този звук? Обяснявам си го с това, че " Сиела Норма ", с която съм обвързван, организира извънредно сполучливо изборите - тя сложи връх с 0,32% машини, излезли от строя, при приблизително 2% за света ", сподели през днешния ден Иван Тодоров. Добави, че съгласно него офанзивата е, тъй като " някой би трябвало да си търси опрощение за нещо ".

" По едно време, дето щели да се употребяват за нещо. Излезе първо решение на Административен съд - София-град, който сподели, че това са цялостни нелепости, машините са нелегално арестувани, не могат да се употребяват. Върховният административен съд по-късно удостовери решението. Тези машини теоретично не можеха да се употребяват за изборите, тъй като те имат избран номер и тъкмо избран номер отива в избрана секция под надзора на жандармерията. Няма по какъв начин да стане нещо друго ", добави Тодоров.

Той акцентира, че не познава Кирил Петков и Асен Василев. Не познава и " нито един човек от банката за развиване ", адвокатското сдружение няма контракт за правни услуги с нея, като не са водени диалог за такива. Добави, че Лена Бориславова е работила за известно време в сдружението, откакто е приключила " Харвард ", само че от години е в друга адвокатска фирма.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР