Никога не е имало вето над Северна Македония, но ключовото

...
Никога не е имало вето над Северна Македония, но ключовото
Коментари Харесай

Ноев: РС Македония трябва да признаят македонските българи, иначе няма да има ЕС

Никога не е имало несъгласие над Северна Македония, само че основното изискване на България е правата на македонските българи да бъдат предпазени и уважавани с правата на всички останали нации и хора в РСМ. Докато това не се случи, няма да има европейско бъдеще за Република Северна Македония, сподели специалистът по национална сигурност и някогашен боен министър Бойко Ноев в предаването “Тази заран ”.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 801
“Утвърждаването на македонската еднаквост става за сметка на възбраната на всичко българско, което рефлектира и върху самите хора в РСМ, които се считат за българи. Македонските управляващи се оправдават, че не могат да създадат промени в македонската конституция, с цел да признаят правата на македонските българи. Но в това време одобриха закон срещу българите за броени дни ”, сподели Ноев. 

Той бе безапелационен, че смяната в конституцията е основното изискване за европейската вероятност на РСМ. “В РСМ продължава да бъде неразрешено да бъдеш българин и на това би трябвало да се постави край ”, счита Ноев.

" Български политици желаят да бъдем откъснати от Европа и отстояват ползите на Кремъл "

“Не можем да си затваряме очите, че в реалност има български политици, които утежняват взаимоотношенията ни със Северна Македония и дават мотив на македонските управляващи да си намират опрощение тогава, когато се бият български жители и македонски българи ”, съобщи той. 

Изказването му е във връзка това, че преди дни президентът на Северна Македония Стево Пендаровски обяви във Facebook, че се не разрешава на български евродепутат и политици да участват на честванията на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари. Причината е, че за част от тях македонските спецслужби са получили информация, че са свързани с съветските служби. 

“Има български политици, които не би трябвало да бъдат допускани освен в РСМ, само че и не би трябвало да бъдат допускани и на българската политическа мощ. Това са български политици, които желаят България да бъде откъсната от Европа. Това са политици, които организират референдуми за отделяне от Европа, срещу еврото, може и за влизане в зоната на рублата. Това са политици, които открити отстояват ползите на Кремъл в България ”, сподели Ноев.  

По думите му не би трябвало да си затваряме очите, че има “български политици, които утежняват взаимоотношенията ни със Северна Македония и дават мотив на македонските управляващи да си намират опрощение тогава, когато се бият български жители и македонски българи ”. 

Той изясни, че това са политици, които организират референдуми за отделяне от Европа, срещу еврото или за влизане в зоната на рублата. “Те намерено отстояват ползите на Кремъл в България ”, счита Ноев. 

“Човекът, който има връзка с Русия, е с валутен прякор и е началник на българска политическа партия. Хора като него нанасят тежка вреда освен на европейското бъдеще на България, само че на връзките ни със Северна Македония и на сигурността на страната ”, посочи той. 

" Руските служби имат роля в политическия ни живот "

“Руските служби у нас имат роля в политическия ни живот и за жалост ние не подхващаме задоволително ограничения за тяхното обезвреждане ”, сподели той.  

Той акцентира, че македонските управляващи би трябвало да кажат кои са тези служби, които стоят зад тези систематични актове за принуждение зад македонските българи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР